Foto: KK Crvena zvezda

Zahuktava se mašina Vlade Jovanović.

Amerikanci Hasan Martin i Džejlen Adams doputovali su u ponedeljak u Beograd, a nakon standardne procedure, detaljnih lekarskih pregleda i testova, biće u opremi crveno belih na prvom zvaničnom treningu tima za novu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji centar Budućnosti i Olimpijakosa iz Pireja za koji je nastupao prethodne dve sezone, potpisao je sa crveno belima ugovor na dve sezone.

Hasan Martin je rođen 22.novembra 1995.godine u Njujorku, visok je 201 centimetar, odlikuje ga za poziciju na kojoj igra izuzetna brzina i velika snaga, kao i izuzetno čvrsta igra u odbrani.

Martin je izneo i svoja očekivanja pred novu sezonu.

„Uvek sam uzbuđen da izađem na teren i igram pred neverovatnim navijačima. Ovi navijači donose veliku energiju i sam klub ima bogatu istoriju i spreman sam da postanem deo iste: Ne mogu da dočekam početak sezone“.

On je istakao da su mu bivši igrači Zvezde dosta pomogli.

„Pričao sam sa Bili Beronom i Čarsom Dženkinsom. Bilja znam a Roud Ajlanda, a sa Dženkinsom sam igrao u Olimpijakosu. Rekli su mi mnogo lepih stvari o klubu i postao sam još uzbuđeniji što sam ovde. Jedva čekam utakmice da vidim tu atmosferu na tribinama. Jedva čekam da počne sezona“.

Džejlenu Adamsu Crvena zvezda će biti prvo evropsko iskustvo nakon sezona u NBA, G ligi i australijskog NBL ligi u kojoj je sezonu okončao kao šampion i MVP cele lige.

Adams, koga odlikuju izuzetna brzina i sjajan pregled igre, prošle sezone u australijskog NBL ligi imao je izuzetne brojke: 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova po meču.

On je bio uzbuđen zbog dolaska.

„Pozdrav navijači. Upravo sam stigao u Srbiju, jedva ečkam da upoznam saigrače kao i vas. Napred Zvezdo“.

On je istakao da je ovo korak napred u karijeri.

„Hteo sam da igram u Evroligi, da načinim taj korak napred. Bio sam uzbuđen kad sam video navijače, slali su mi video klipove i slike atmosfere, koja je neverovatna“.

Rodom je iz Hanovera (Merilend 04.05.1996) visok 188 centimetara i težak 86 kilograma, a nakon koledž karijere (nedraftovan) nastupao je za ekipe Atlante, Portlanda i Milvokija. Kao član Viskonsin Herda, tima Milvoki Baksa u „Dži ligi“ izabran je za člana idealne petorke za 2020. godinu. Odlazak u Australiju pokazao se kao pun pogodak, jer je obeležio sezonu igrajući za klub kome je pomogao da dođe do četvrte titule prvaka Australije i dobio priznanje (MVP) koje su pre pre njega osvajali Endrju Bogut i Džašon Tejt sada igrač petorke Hujston Rokitsa.

BONUS VIDEO Jokićev brat urla na sudiju na meču Slovenija – Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar