Zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Košarkaški klub Crvena zvezda u 27. kolu Evrolige gostuje Fenerbahčeu u Istanbulu.

 

Ekipa će ponovo biti bez prvog trenera Dragana Šakote koji ima zdravstvene probleme.

Zvezda se posle 26 odigranih mečeva nalazi na 15. poziciji tabele sa 10 pobeda, dok Fenerbahče ima dve pobede više i bori se za plasman među osam najboljih ekipa.

Trener Šakota je na poslednjem treningu pred put u Istanbul rekao da utakmice sa timovima koji imaju nameru da se nađu u trci za trofej neće biti lake.

Ne bih ulazio u to zašto je Fenerbahče ušao u seriju koja ih trenutno odvaja od visokog plasmana. Gledao sam ih sve utakmice ove godine. Tehnički imaju sve. Igramo sa ekipom koja možda po plasmanu ne opravdava tu ulogu, ali za mene je Fenerbahče od početka jedan od favorita za trofej”, rekao je Šakota.

Tokom sezone je iz Fenerbahčea u Zvezdu stigao Vladimir Štimac, koji ističe da trenutno stanje stvari na tabeli ne odražava pravo lice ekipe koju trenira Željko Obradović.

„Ne možeš da ideš na takvu ekipu i takvog trenera, a da misliš da nećeš biti maksimalno skautiran, to je jedna prava ‘mašinerija. Definitivno su favoriti protiv nas. Raspored nam nikako ne ide na ruku. Već treću ili četvrtu nedelju imamo pet utakmica u 10 dana, ali ne smemo poraze da pripisujemo umoru, da se žalimo, već treba da se ‘skupimo’ kao ekipa i da ‘kopamo’ dalje. Naravno da želimo da pobedimo svaku utakmicu, tako idemo i u Istanbul“, rekao je Štimac.

Utakmica počinje u sredu od 18.45, a u petak Zvezdi sledi duel u Beogradu sa Makabijem.