Nebojša Čović i Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu TV "Prva", gde se dotakao i dugovanja koja njegov klub ima prema državi.

Predsednik Aleksandar Vučić je u petak istakao da KK Partizan ima poreski dug od osam miliona evra, dok je dug Zvezde po tom pitanju milion evra.

„Sve pare dobili od zlog Vučića. Samo se vi zabavljajte, ali samo platite porez. Zvezda da plati porez milion, a Partizan osam u košarci, a u fudbalu 20. Platite malo taj porez, a neko mora da vam ga traži“, rekao je tada predsednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Čović je sada odgovorio na to:

„Vidim nadahnute naslove po našim čuvenim, pismenim medijima… Dajte da kažemo ko koliko duguje. Predsednik je rekao da oni duguju 8.000.000 evra, a mi 1.000.000, to nije tačno. Tamo u Poreskoj upravi ima jedna nervozna Mira… Ona je službenik kojeg mi plaćamo, jer žena mora da prizna ono što smo završili ranije“, započeo je Čović.

Tu se nije zaustavio, pa je istakao da Zvezdin dug nikada nije bio milion evra.

„Nikada Zvezdin dug u košarci, kada su porezi u pitanju nije bio veći od 100.000 evra. Nikada. Zvezdin dug je sada oko 600-700.000 evra. Osnovan je u odnosu na PDV. Što bih ja plaćao PDV ako ga vi ne plaćate. Što bih ja tolerisao da Partizan ima 8.000.000 državnog najjeftinijeg kredita, a pri tome smo mi državni projekat. Prozvani, napadani kroz društvene mreže, specijalne emisije, portale koje je nakupovao njihov predsednik itd. Ko može da toleriše 8.000.000 evra, a to nije samo PDV. Imate objedinjenu naplatu“, dodao je Čović.

Nastavio je priču o Ostoji Mijailoviću, predsedniku Košarkaškog kluba Partizan i dugovanjima crno-belih.

NE PROPUSTITE:

„Ja s njim neću da polemišem oko toga, ovo je državni posao. Mi nikada nećemo doći zajedno u emisiju. Mi nismo isti nivo, ja ne živim na foru i nisam ničiji novčanik. To smo im pokazali na sudu. Dobili smo sudsku presudu oko svih tih puvljačina oko vređanja Zvezde, mene i moje porodice. Eksel tabele? Pa napravite vi eksel tabele. Kad izgube, onda je kriv predsednik države, vratite Kosovo i ostalo. Država nam pomaže koliko može, zahvalni smo na svakom dinaru idemo korak po korak, mučimo se 12 godina. Oni to dobiju za dve godine. Pa, ko im je dao 500.000 da uđu u Evroligu? Sad se približava Kup, evo izašao je Čović, sad oni to mute u javnosti. Sad će tu biti… To vodi do uništavanja srpske košarke“.

Prokomentarisao je i slučaj Fakunda Kampaca.

„Zna se kada može da zaigra. I tu su nas tužakali. Šta mislite, da smo mi pisali Evroligi za njihov dug od 8.000.000 evra, iako se tu na svakih tri meseca pravi presek da li imate dug ili ne. Oni su nas tužakali“.

Osvrnuo se i na status Miloša Teodosića, koji je dovođen u vezu sa Crvenom Zvezdom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Nije jasno. Imamo priču, imamo razgovor, da li će igrati ili ne videćemo. Sačekajte da odigramo sezonu. Danas imamo Zadar. Imamo Kup, gde imamo ambicije“.

Ćović i dalje nije siguran da li će Zvezda igrati na Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

„U ponedeljak ili utorak ćemo doneti odluku o učešću o Kupu. Iz prostog razloga – kako da učestvujete kada KSS nije sankcionisao nekog jer je napustio takmičenje, ponizio celu košarku. Mi sad treba da razgovaramo oko igrača za prozore. S kim da razgovaramo“, podvukao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO Nebojša Čović o porazu reprezentacije na Evrobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare