Čović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nebojša Čović, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, najavio je moguć odlazak sa mesta predsednika kluba sa Malog Kalemegdana.

Čović je početkom februara otkrio da je nakon zaraze koronavirusom imao velikih zdravstvenih problema, da bi tokom gostovanja u emisiji „Petorka“ na portalu BH Basket rekao da će razmisliti o svojoj budućnosti na mestu predsednika Zvezde:

„Mandat u Zvezdi mi ističe na leto, a posle svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje“, rekao je Čović.

PROČITAJTE JOŠ...

On je prethodno govorio i o Boriši Simaniću, za kog je istakao da je imao sedam godina da se dokaže:

„Ako je neko imao šansu, to je Boriša Simanić. Sedam godina. Mogu da kažem da je jedan trener pogrešio, ali šest trenera je dobro radilo. Najviše je igrao kod Milana Tomića, u polufinalu i finalu ABA lige.

Na Borišu je izvršen pritisak spoljnih faktora, hteli su da svane pre nego što sviće. To nije prvi put da se tako nešto dešava. Crvena zvezda nije klub gde je lako igrati. Nije ni klub gde možete na konto da dajete šansu jednom, dvojici ili trojici.

Od nas se očekuje da imamo rezultat, nama niko ne priznaje da li ćemo igrače da razvijamo na ovaj ili onaj način. Meni je savest čista zbog njega, jer je imao šansu, ali mi je žao što se sve ovako završilo. On je dobar, miran momak, verujem da će napraviti karijeru“, istakao je Čović.

Potom je otkrio i šta je prethodilo Simanićevom odlasku iz Zvezde:

„Boriša je menjao agenciju. Prva agencija je bila Ace Raškovića, kada je dolazio u Zvezdu. Onda je došao kod Miška Ražnatovića. On je napravio korektan pristup svemu tome. Svi treneri osim Milana Tomića su iz agencije Beobasket. Agencija je mogla preko trenera da izvrši pritisak na klub, a to nije ništa neuobičajeno.

Beobasket je bio korektan. Košarka je poslednjih godina daleko od igre. Košarka se koristi za rešavanje porodičnih i drugih pitanja. Mislim da su pritisci bili druge prirode. Pritisci su bili i od strane medija, koji su stalno pitali što ne igra ovako ili što nema ovoliku minutažu.

Boriša nije pravio probleme tokom boravka u Zvezdi. On je svojevremeno imao ’psihološke čepove’ u koje je upadao. On je specifičan dečko, bio je dosta zatvoren kada je došao, što je takođe bitan momenat“, dodao je Čović.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Osvrnuo se potom i na tekuću sezonu, u kojoj je opšti utisak da su crveno-beli podbacili:

„U Evroligi smo možda više očekivali. Potpuno neuobičajena sezona, prvi put se sve ovo dešava s pandemijom. Bez navijača smo iz budžeta izbacili sumu od 2.000.000 do 3.000.000 evra. Navijači nam mnogo znače. Devet utakmica smo u Evroligi izgubili na jednu loptu. Imali smo plan da napadnemo plasman u Top 8, ali očigledno nismo dobro analizirali situaciju.

Osim toga, mi smo do februara i Kupa Radivoja Koraća imali čak sedmoricu igrača zaraženih. Petorica su se u takmičarski ritam vraćali preko mesec dana. U ABA ligi sam zadovoljan rezultatima, približavamo se završnici sezone, nadam se da će završnica biti regularna, nama je ideja da ponovo osvojimo trofej.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar