Barak Obama/Foto: EPA/SHAWN THEW

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država obožava košarku.

NBA analitičar i osnivač sajta za sport i pop kulturu „The Ringer“, Bil Simons, otkrio je da je bivši američki predsednik Barak Obama član grupacije koja je zainteresovana za kupovinu NBA kluba Finiks Sansa.

PROČITAJTE JOŠ

„Čuo sam da je Obama uključen u jednu od tih grupa, on je čovek za koga mislim, da bi bogataši voleli da bude lice ispred njih“, rekao je Simons u svom podkastu.

Vlasnik Finiksa Robert Sarver optužen je za rasizam, seksizam i seksualno napastvovanje i zbog toga je prinuđen da proda franšizu iz Arizone.

Na ideju da bi Obama mogao da kupi Sanse reagovao je slavni američki košarkaš Čarls Barkli, koji je predvodio Finiks do finala NBA lige u sezoni 1992/93.

„Da me Obama pozove i pita da li želim da budem suvlasnik tima, rekao bih prokleto da. Mnogo volim i cenim tog čoveka“, rekao je Barkli.

Barak Obama je ljubitelj sporta, a često je prisutan na košarkaškim utakmicama u NCAA ili Čikago Bulsa, čiji je navijač.

Spekuliše se da bi cena Finiks Sansa mogla da bude najmanje četiri milijarde dolara, a među potencijalnim kupcima pominju se i jedan od najbogatijih ljudi na svetu i vlasnik Amazona Džef Bezos, njegova bivša supruga Mekenzi Skot, kao i osnivač kompanije Orakl Leri Elison.

BONUS VIDEO Lesor i Koprivica posle pobede nad Virtusom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar