Adam Silver
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da je kazna vlasniku muške i ženske ekipe Finiksa Robertu Sarveru pravedna, zbog njegovog rasističkog i mizoginog ponašanja.

„Nisam mogao da verujem kada sam otkrio. Bio sam tužan, obeshrabren. Ponašanje (vlasnika Finiksa Roberta Sarvera) je neodbranjivo i mislim da smo u ovom slučaju pokazali pravičnost“, rekao je Silver.

PROČITAJTE JOŠ

Uprava NBA lige suspendovala je u utorak na godinu dana vlasnika muškog i ženskog kluba Finiksa Roberta Sarvera zbog uvreda na rasnoj osnovi i zlostavljanja na radnom mestu. Takodje, on je kažnjen i sa 10 miliona dolara.

#related-news_1

Sarver (60), neće moći da bude ni u jednoj prostoriji NBA ili WNBA tima, uključujući kancelarije, halu ili prostor za trening. Takodje neće moći da prisustvuje nijednom dogadjaju u NBA ili WNBA ligi.

On je na rasnoj osnovi vređao „odabranu grupu ljudi“, a jednoj trudnici rekao je da neće moći na pravi način da radi svoj posao kada postane majka.

Pojedini američki sportisti, uključujući i zvezdu Finiksa Krisa Pola, zamerili su ligi što Sarveru nije oduzela franšizu i pozvali na slučaj Donalda Sterlinga, koji je 2014. godine doživotno suspendovan i nateran je da proda Los Andjeles Kliperse kada su u javnost dospeli snimci njegovih rasističkih izjava.

„Nemam prava da mu oduzmem franšizu“, naveo je Silver.

On je rekao da postoji razlika u ta dva slučaja, pošto je Sterling sve imao dokumentovano, a njegovi rasistički komentari objavljeni su u javnosti nakon što ih je tajno snimila njegova ljubavnica.

BONUS VIDEO Najplaćeniji košarkaši u istoriji NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar