foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT
foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Naredna sezona ABA lige ima potencijala da bude jedna od najboljih ikada odigranih u ovom takmičenju.

Crvena zvezda je dovela sedam pojačanja, dok su crno-beli doveli osam. Međutim Budućnost, Cedevita Olimpija i Mornar Bar prave veoma konkurentne timove za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dejan Radonjić je u potrazi za centrom koji bi verovatno kompletirao ekipu, dok je gradski rival dovođenjem Jana Madara i Balše Koprivice verovatno to i uradio.

Cedevita je u utorak ozvaničila dolazak Zeka Ogasta, dok je Budućnost danas produžila ugovor sa Vilijem Ridom na još godinu dana.

Bivši NBA igrač će tako još najmanje naredne sezone biti u Podgorici u klubu sa kojim će pokušati da pomrsi račune Zvezdi i Partizanu, koji su već projektovani u velikom finalu ABA lige.

Rid je kroz karijeru nosio dresove Bruklina, Majamija, Klipersa, Detroita, a u Evropi je godinu dana nastupao i za Olimpijakos.

Prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača Podgoričana, kada je na 27 mečeva u ABA ligi imao prosek od 9,2 poena i 6,1 skoka uz prosečan indeks korisnosti 13,1.

Najzapaženija partija mu je bila u finalnoj seriji protiv Budućnosti, kada je upisao 26 poena i deset skokova, uz indeks 35.

Ovo će biti velika prednost za Podgoričane, koji su zadržali i svog verovatno najboljeg igrača Džastina Kobsa, a od najzvučnijih dolazaka mogu se navesti povratak Vladimira Micova, kome će ovo biti verovatno poslednja stanica u karijeri, ali i Di Džej Sili, koji je došao iz Bajerna.

Najveći nedostatak „plavo-belih“ može biti odlazak Nikole Ivanovića, ali u Podgorici i dalje sanjaju o ponovnom osvajanju ABA lige, što bi u ovakvoj konkurenciji zaista bio veliki podvig.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar