FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Od srede 25. avgusta francuska Liga 1 više ne spada u top pet najjačih liga na svetu.

„Lige petice“ predvodi engleska Premijer liga, na drugom mestu je španska La liga, na trećem Serija A, na četvrtom nemačka Bundesliga, dok je peto mesto umesto Lige 1 zauzela portugalska Primeira.

PROČITAJTE JOŠ:

Za ovaj obrt, presudan je bio poraz Monaka od Šahtjora u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Time je malo urušen ugled francuske lige, u koju su ovog leta stigli Lionel Mesi, Ašraf Hakimi, Đanluiđi Donaruma, kao i mnogi drugi.

Portugal je plasmanom Benfike u Ligu šampiona, dobio i trećeg učesnika tog takmičenja za ovu godinu, dok će Liga 1 imati samo dva, to jest prošlogodišnjeg prvaka Lil i Pari Sen Žermen.

Zanimljivo je i to što se Parižani nalaze u drugom šeširu zajendo sa Real Madridom, Barselonom, Juventusom, Mančester junajtedom, Liverpulom, Seviljom i Dortumndom. Mnogi ovaj šešir na papiru smatraju jačim nego prvim, a na PSŽ se gleda kao na noćnu moru, koju svi žele da izbegnu.

Englezi koji se nalaze na vrhu liste UEFA imaju 87.926 poena, dok im je prvi sledbenik La liga sa 80.570. Portugalci sada imaju 44.216, a Francuzi su na 43.581.

Što se kotiranja Srbije na ovaj listi tiče, naša zemlja je na visokom 12 mestu, iza Ukrajine, a ispred Belgije, što može pomoći srpskim klubovima da se u narednim godinama na lakši način domognu Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar