Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sada je i zvanično. Kako je Nova.rs najavila, Dušan Ristić će karijeru nastaviti u Breši.

Italijanski klub, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa srpskim centrom, najavio je njegov dolazak na velika vrata.

PROČITAAJTE JOŠ

„Imao sam priliku da gledam Ristića dok je studirao u SAD, a nastavili smo da ga pratimo u Zvezdi i prošle godine u Astani u kojoj je imao respektabilnu sezonu. Mlad je igrač sa značajnim prostorom za napredak. Siguran sam da će se dobro uklopiti u naš tim u kome postoje iskusni igrači koji će mu pomoći da se prilagodi italijanskom prvenstvu“, rekao je sportski direktor Breše, Marko Abijati.

I trener Vinćenco Espozito mnogo očekuje od Ristića.

„Ristić je visok i košarkaški školovan igrač. Dolazi iz odličnog šampionata, VTB lige, ali pre svega iz važne košarkaške škole poput Crvene zvezde, s iskustvom iz FMP, razvojnoj sredini srpskog kluba. Ja lično, kao i Breša, pratili smo ga nekoliko godina. Tragali smo za malo višim igračem, posebno da bi se što bolje nosili sa rivalima na evropskoj pozornici. Kad se nam se ukazala prilika da ga angažujemo, shvatili smo to vrlo ozbiljno“, kaže Espozito.

Italijanski stručnjak izneo je niz hvalospeva na račun srpskog centra.

„Može da igra blizu koša, ali ima odličan pregled igre i preciznu ruku sa distance. S njim ćemo u različitim situacijama biti opasni. Svake godine je napredovao, i na fakultetu u SAD i Evropi. Odmah je prihvatio naši predlog, pokazavši veliku želju da postane važan igrač. Mislim da je Dušan pravi igrač za nas, imajući u vidu vrstu takmičenja i protivnike sa kojima ćemo se suočiti“, dodao je trener italijanskog kluba.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar