Bokan
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Sastanak ABA lige održan putem videokonferencije obeležile su diskusije povodom raspleta takmičenja, a najglasniji bili su predstavnici glavnih konkurenata za regionalni presto.

Dragan Bokan, prvi čovek Budućnosti, rekao je da smatra da Partizan želi titulu za zelenim stolom, a da se Crvena zvezda nada poništenju sezone i tako plasmanu u Evroligu i naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ

“Cibona, Primorska, Krka, Igokea i Zadar nemaju ekipe. Ne želim da sudim, želim da konstatujem onako kako ja razumem trenutno situaciju kada je u pitanju ABA liga. Po propozicijama mi je jasno i slažem se da mi u ovom trenutku ako ne funkcionišemo kao organizacija, ako nemamo Skupštinu i ako ne promenimo nešto zajedničkom odlukom većine na Skupštini, ne možemo da napravimo nijedan korak“, istakao je prvi čovek Budućnosti tokom sastanka čiji se audio zapis pojavio na Jutjubu.

Bokan je istakao da su ugovori igrača i trenera glavni problem.

„Zaista smatram da je jedino regularno završiti ligu. Ako je neko ulagao u ABA ligu i ako je naš opstanak vezan za ugovor sa Midom ja smatram da mora ova liga da se završi. Ukoliko je to moguće pravno, zbog igrača, treba da napravimo izuzetak da uguramo to sve sa 30. junom ako je problem da su neki igrači potpisali za druge klubove“.

Prvi čovek Podgoričana istakao je da je iz ove perspektive trebalo da se sa igračima raskinu ugovori čim su prestali treninzi, a zatim je istakao da mu je realije da, ukoliko se sezona ne završi mesto u Evroligi pripadne Zvezdi, a ne Partizanu.

„Razumem Partizanov stav da želi da prolongira situaciju da bi na kraju možda dobio šansu da za ‘zelenim stolom’ postane šampion zbog nemogućnosti odigravanja. To je njegov cilj, da se domogne Evrolige, ali moram da kažem da je u ovom trenutku pozicija sasvim druga. Mislim da se to ne može desiti i mislim da će nas sledeće godine u Evroligi ponovo predstavljati Crvena zvezda. I ako se ne dogovorimo da ovo završimo pošteno na parketu, ako je Partizan prvi, da se fajnal-for organizuje u Beogradu, ja nemam ništa protiv. Neka nam Srbija kao država organizuje brz protok do hotela, da uvaži preglede koje ćemo mi redovno raditi zadnjih 28 dana, od okupljanja, pa do odigrane utakmice u Podgorici, odnosno u Crnoj Gori briseve od igrača, predlažem da klubovi iz Crne Gore to prihvate i odigramo završnicu u Beogradu“, rekao je Bokan i dodao:

„Druga stvar koju predlažem, je da, ako nema uslova da se odigraju utakmice u Srbiji, potražimo alternativu. Ako neko hoće da nas ugosti u Hrvatskoj da odigramo fajnal-for i to ja prihvatam u ime Budućnosti. Prihvatam da igramo i u Sloveniji, prihvatam da igramo utakmice i na Kanarskim ostrvima, bilo gde. Ali u ovom trenutku mislim da nema većine da se utakmice završe ovim rezultatom koji je sad postavljen i da će na kraju Crvena zvezda biti predstavnik u Evroligi, što i osećam iz Čovićeve reakcije da traži prostor da se ne odigra. Mi smo da se odigra, uslova nema, i da se prođe na taj način do kraja, jer na kraju bi se poništila ova liga i Crvena zvezda bi igrala Evroligu. Nemam ništa protiv toga, jer pak Budućnost je samo jedan glas među jednakih 12 i ako nemamo većinu to moramo poštovati“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram