Ostoja
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Iako nije izneo konkretno rešenje za nastavak takmičenja, Ostoja Mijailović, predsednik Partizana istakao je na sednici ABA lige da crno-beli žele da pitanje šampiona bude odlučeno na terenu.

„Nijednog momenta na sastanku nisam predložio da Partizanu treba da dođe titula za nekakvim ‘zelenim stolovima’. Ja samo želim da podsetim predstavnike svih klubova da je Igokea pre sedam godina ušla u Evroligu sasvim zasluženo, a da su tih dana promenjena pravila i da je u Evroligu otišla neka druga ekipa. Želim takođe da kažem da 1999. godine takođe nije igran plej-of i fajnal-for i otišle su Zvezda i Budućnost u Evroligu. Ne tražim ispred Partizana bilo kakve povlastice u ovom trenutku, imao sam konkretan predlog da mi odredimo datum do kada ćemo da nastavimo takmičenje u predviđenom formatu“, rekao je Mijailović tokom sastanka čiji se audio zapis pojavio na Jutjubu i naglasio da zastupa interese svoga kluba i njegovih navijača:

PROČITAJTE JOŠ

„Predlažem da donesemo kvalitetan zaključak, da odredimo datum do kada možemo da čekamo da se sezona normalno nastavi, a uzimajući u obzir da naši ugovori sa većinom igrača važe do recimo 20. juna. Da bi liga bila završena kao regularna mi je moramo završiti sa aktuelnim igračima. To što je Partizan ostvario prednost u odnosu na ostale klubove u ABA ligi i Evrokupu, to je ostvario isključivo na terenu. Dakle, Partizan u ovom trenutku je najveći finansijski i rezultatski gubitnik. U ovom trenutku nijedna titula na bilo koji način, odnosno glasovima drugih klubova, koja nije dodeljena na parketu, nam neće ni značiti, ni prijati“.

Mijailović je dodao da cela polemika o nastavku ABA lige ide u destruktivnom smeru.

„Svako ima pravo da preti raskidom Društvenog ugovora, svako ima pravo da preti rasturanjem ABA lige, da je tuži ili da je na bilo koji način uništava. Ja sam za jedinstvo i da svi zajedno izađemo iz ovoga jači. Ne znam kako su iz moje diskusije na neki način pojedini predstavnici nekih klubova zaključili da ja tražim nešto što nisam tražio, da se meni stavljaju neke reči u usta, ali svako ima pravo da diskutuje na svoj način i ja nikome ne zameram“, izneo je svoje izlaganje Mijailović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram