Miško Ražnatović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Miško Ražnatović, prvi čovek Mega Bemaksa, na sastanku ABA lige izneo je stav kluba povodom aktuelne situacije, naglasivši da bi bilo regularnije da se prvenstvo ne nastavi nego da se igra u julu.

Ražnatović je posebnu pažnju posvetio ugovorima košarkaša.

„Evroliga nema nikakve veze sa prirodom i sudbinom igračkih ugovora. Ne znam koliko ste ispratili juče i prekjuče, BAT je dao stav, vezano za 10 pravila oko igračkih ugovora i to će sve da utiče na ABA ligu. Naime, ako se igra posle 30. juna, a igrači su potpisali ugovor sa nekim drugim klubom za sezonu 2020/21, da bi igrali u julu mesecu moraju da dobiju saglasnost tog kluba, a to je naravno naučna fantastika. Ja vam mogu reći da su neki igrači iz ove lige to već uradili, a u sledeća dva meseca će mnogi da urade, a brojni igrači, pogotovo stranci su imali jednogodišnji ugovor“, rekao je Ražnatović tokom sastanka čiji se audio zapis pojavio na Jutjubu i naglasio da bi iz navedenog ABA liga mogla da se u junu susretne sa velikom neregularnošću:

„Može se desiti da sastavi koji su igrali do sada i koji su izborili ovaj plasman, budu dijametralno suprotni. Da ne govorim o tome da li američki igrači mogu da dođu i hoće da dođu?! Da ne govorim o tome da li će pravno moći da nastupaju. Svi ti ugovori su potpisani do 30. juna. Slepo kopiranje pravila Evrolige jednostavno neće na kraju doneti dobre stvari, jer ćete se suočiti sa situacijom da se na primer dogovori da se igra u julu i onda u vodećim timovima, u kojima ima prema mojoj proceni, preko 20 stranaca, od tih 20 stranaca se ispostavi da je većina potpisala za neke druge klubove van ABA lige i nemaju nameru i mogućnost da dođu da igraju“.

Predstavnik Mege ne vidi idealno rešenje za odigravanje poslednjeg kola i predviđenih baraža za šampionsku krunu i opstanak u ABA ligi.

„Fajnal-for treba da odluči o tome ko će da igra u Evroligi sledeće godine. Mislim da to uopšte nije realno. Danas kažemo da treba da se igra ova sezona, da se nastavi, da se nađe način, a onda u sledećoj rečenici kažemo da je sezona 2020/21 takođe pod znakom pitanja. Mislim da bismo morali da budemo malo realniji, jer ja uopšte ne vidim način kako to poslednje kolo može da se odigra. Danas smo čuli da tri ekipe ni nemaju 10 igrača. Dakle, jedino o čemu mi trebamo da raspravljamo to je kako da se taj gornji deo realizuje. Da li je moguće da se napravi neki fajnal-for, neki plej-of ili bilo šta. Dakle, naši predlozi su: ne igra se 22. kolo, liga se sledeće godine igra sa 14 ekipa, niko ne ispada, te dve ekipe su Borac i Split, za odluku o plej-ofu, odnosno dobijanju prvaka da sačekamo mišljenje Evrolige i da odmah donesemo našu odluku s tim da šta god da donesemo da ne možemo da igramo u julu mesecu, jer igranje u julu mesecu bi bilo više neregularno, nego da se prekine u ovom trenutku, s obzirom na te promene u rosterima”, zaključio je Ražnatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar