Bogdan Bogdanović i Željko Obradović Foto:Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Otkrio je Bogdanović nekoliko "tajni"

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović pričao je za španske medije o mnogim zanimljivim temama, a jedna od njih bila je zašto se Željko Obradović nikada nije oprobao u NBA ligi.

Popularni Žoc je najtrofejniji trener u Evropi, a već drugu godinu zaredom vodi Partizan, jer se pre odlučio da se vrati u Srbiju nego da ode u Ameriku.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanja da li bi se Obradović snašao u NBA i zašto nikada nije okušao tu sreću, Bogdanović je odgovorio:

„Sigurno bi. Zna mnogo košarke. Ali, moram da vam priznam nešto – rekao mi je da ne bi mogao da izdrži tolike pauze zbog tajm-auta, šoua, zabavnog programa… On košarku shvata jako ozbiljno. Možda i previše ozbiljno. Takav je i poštujem ga jako zbog toga. Kada gledam sa strane, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi došao. Njegovo shvatanje košarke i sporta je drugačije od onoga kako ljudi gledaju ovde“, rekao je Bogdanović za špansku agenciju „Efe“.

Pričao je i o Evrobasketu prošle godine, na kom je titulu šampiona osvojila Španija.

“Pre svega bih čestitao Španiji na osvojenoj tituli. Ista govori mnogo o reprezentaciji, jer su mnogo vodili računa o svemu tokom turnira, postojala je jaka hemija. Osvojili su nekoliko medalja zaredom, postojala je i mala pauza, a i kada se generacija promenila patili su, ali su ostali na vrhu“.

NE PROPUSTITE:

Dotakao se i Jokića, s kojim je Srbija ispala u četvrtfinalu od Italije.

“Nikola nam stavlja veliki pritisak (smeh), ali i donosi ogroman kvalitet. Najsmešnije je to što je ekipa tu ne zbog novca ili nečeg sličnog, već samo zbog drugarstva.“

Objasnio je i odnos koji imaju srpski igrači u NBA. Pored njega i Jokića tamo se nalaze i boban Marjanović, Nikola Jović, i Aleksej Pokuševski.

“Otkriću vam tajnu (smeh). Trudimo se da budemo najbolji mogući domaćini kada nam sunardonik dođe u goste. Postoji nepisano pravilo koje je tu godinama unazad – kada te neko tvoj zove i pita kada si slobodan da te pokupi, vodi te u restoran ili svojoj kući. Sve ti organizuje, ponaša se prema tebi kao prema članu porodice. Na kraju dana smo mi svi velika porodica“, zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića posle produžetka savladao Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar