Foto: KK Crvena zvezda

Sukob se nastavlja

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su pred punim tribinama Efes u Beogradu sa 94:75, a u centru pažje bio je sukob navijača crveno-belih i trener turske ekipe Ergina Atamana.

Ovaj sukob tinja još od 2014. godine kada je Ataman nazvao zvezdaše teroristima, a ubistvo navijača Marka Ivkovića Jagode u Turskoj nazvao nesrećom.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je burno i u Pioniru u sredu, kada je Ataman dobio dve tehničke greške, zbog čega je ranije morao u svlačionicu.

Navijači Zvezde su ga vređali tokom čitavog meča, a njegov odgovor stigao je sutradan.

„Još jednom sam shvatio lepotu naših navijača koji uvek odražavaju fer-plej duh koji ulepšava sport. Uvrede koje su mi svi navijači Crvene zvezde upućivali tokom cele utakmice u Beogradu bile su sramotne za sport i organizaciju Evrolige“, rekao je Ataman.

Zvezda na to nije ćutala, pa mu je brzo odgovorila. Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti.

„KK Crvena zvezda primoran je da reaguje nakon neprimerenih izjava trenera Anadolu Efesa posle utakmice u Beogradu u kojoj je naš tim zasluženo stigao do pobede.

Klub nikada nije, niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u ogranizaciji KK Crvena zvezda.

Međutim, trener Anadolu Efesa svojim ponašanjem, isprovocirao je reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom.

Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja „zaboravio“ je šta se dogodilo 2014. godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast“, piše u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO Fakundo Kampaco posle pobede nad Efesom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar