Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Argentinac je pružio sjajnu partiju.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Anadolu Efes rezultatom 94:75 u meču 27. kola Evrolige.

Argentinac Fakundo Kampaco je prvi put slavio sa crveno-belima u Evroligi i trijumfu je doprineo sa 22 poena i sedam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, jedan kompletan meč. Bili smo prilično skoncentrisani u odbrani, a donosili smo i dobre odluke u napadu. Svako ko je igrao večeras bio je deo pobede. Pokazali smo pobednički mentalitet i to čini ovaj tim dobrim, zato smo i pobedili. Nismo možda najtalentovaniji, nemamo najbolje fizičke predispozicije u ligi, ali smo odigrali kao porodica, zajedno“, rekao je Kampaco nakon meča.

Zvezdi je bio potreban trijumf nakon dva vezana poraza od Albe i Bajerna.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„U meč smo ušli posle dva teška poraza, zaista nam je bila potrebna ova pobeda. Odigrali smo kao tim i moramo da budemo spremni i za sledeći izazov. Veoma sam srećan što igram ovde, navijači nisu stali nijednog momenta. Moramo da koristimo to, istoriju ovog kluba, oni su naš šesti igrač. Zbog njih igramo sa više snage. Idu na gostovanje, dolaze ovde, prate nas u stopu i to je velika stvar.“

Sa tribina su se još jednom čuli povici „Argentina, Argentina“.

„Da, čuo sam to. Veoma sam srećan, pokazuju mi mnogo ljubavi, meni i mojoj porodici.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Argentinac je konačno pokazao da je veliko pojačanje, a sa ovom pobedom smatra da još uvek postoji san za plej-of Evrolige

„Morali smo da igramo do kraja, Efes nam je direktni konkurent. Morali smo da iskoristimo priliku za to, imali smo to na umu i igrali do poslednjoj sekunde. Možda mi je ovo najbolji meč. Nije bitno to ukoliko smo pobedili, sada razmišljamo o Panatinaikosa. Veoma je teško da se slavi u ovoj ligi, moramo da prenesmo ovaj osećaj i u naredni meč“, zaključio je Kampaco.

BONUS VIDEO Luda trojka Markovića pa nestvarni Kampaco za delirijum u Pioniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar