Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju rezultatom 87:68, a blistao je Bogdan Bogdanović s apostignutim 21 poenom.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija u polufinalu čeka protivnika kojeg će dobiti nakon duela Slovenija – Kanada u sredu.

Kapiten je blistao posle meča.

„Osećaj je sjajan, želim da kažem samo nešto od jutros – naš saigrač koji je i dalje s nama, Boriša Simanić, dao nam je neverovatnu energiju. Bili smo juče mnogo nervozni, prebacivali smo se iz hotela u novi hotel, i ja sam bio mnogo nervozan. Kao mlađi sam stalno gubio od Litvanije i vodeo sam njegovu poruku posle sastanka. „Rekao je „Momci, dobro sam, ne brinite, pobedite“. I nekako nas je ujedinio, neverovatan momak, ovo je za njega.

Bez Jokića i Micića došli ste do ovde, Gudura je rekao da ste mu rekli nešto?

„Nekada ne znam kako da se ponašam, samo mnogo emocija izađe iz mene. Imamo mnogo velikih igrača u istoriji… U svlačionici sam možda rekoa Guduri nešto što posebno voli, srećan sam što je to iskoristio da pomogne da pobedimo, ali iskreno ne sećam se šta sam mu tačno rekao. To je takav turnir, nema opuštanja, proslavićemo ovu pobedu, ali odmah moramo da se skupimo i zajedno ćemo gledati Sloveniju i Kanadu. To sam naučio iz iskustva, uspeh ili neuspeh, moraš da se oporaviš i ideš dalje. Jeste bilo 20 razlike, ali energija i zalaganje su bili na 300 odsto“.

Istakao je koliko mu pobeda znači.,

„Mnogo važna pobeda za nas, kao igrače, i za nas kao zemlju. Znamo koliko volimo košarku. Moramo da se spremimo za dalje“.

Osvrnuo se i na svoju igru.

„Igram često na instikt, nekad sam lud i šutiram mnogo, ali to sam ja. Nadam se da ću ovako igrati do kraja turnira, uvek se trudim da napredujem volim kako sam odigrao, ali mogu bolje, dešavalo se i da sam žurio s nekim šutevima. Oporaviću se i biti bolji za sledeći meč“.

Niste spavali posle toga sa Borišom, kako ste se sabrali?

„Čudan karakter imamo, ne tražimo nikad alibi, čak ni u ovakvim situacijama. Dok smo u hotelu stalno pričamo o tome, da li je namerno ili nije, kako ga je udario. Ali na treningu i utakmici trudimo se da se koncentrišemo samo na to. On nam je tom porukom i stabilnošću dao energiju i pozitivu i hvala mu na tome“.

Konačno smo u polufinalu, borba za medalju?

„I dalje nisam svestan koliko nam ovo znači, dok ne odleži, Kari zna, on je više puta bio tu“.

„Dobro si odgovorio“, potvrdio je Pešić.

Koliko je tebi značilo posle Italije da igraš ovako?

„Iskreno, ne biram utakmice kad ću dobro kad loše da odigram, dešava mi se, jebiga… I ja sam čovek, kako da kažem, nisam namerno promašivao, kao Ameri će da izgube od Litvanije… Ne znam, ja sam verovao u svaki šut i verovao to je ta, to je ta, svaka je išla pravo, ali nije bilo tako. Možda smo negde zaslužili i tu nesreću, posle za sreću“.

BONUS VIDEO: Ples igrača Srbije posle pobede nad Litvanijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar