Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks
Foto: Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson)

Nastavlja se drama u seriji Atlante i Filadelfije Seventisiksersa, a Hoksi su pobedom od 103:100 u triler završnici uspeli da poravnaju na 2-2 u polufinalu Istočne konferencije. Bogdan Bogdanović je bio još jednom jedan od najboljih aktera susreta, pa je samo jedan igrač bio efikasniji od njega.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski bek šuter postigao je 22 poena (9/25 iz igre, 4/13 za tri), te dodao još pet skokova.

Na terenu je proveo daleko najviše vremena od svih igrača, pa je čak 42 minuta bio prvi izbor trenera Nejta Mekmilana.

Bogdanović je pogađao iz različitih pozicija i bio prva napadačka opcija u momentima kada Janga nije išlo. Ipak, ni u jednom momentu nije preuzimao organzaciju igre, pa je to bi bio primarni zadatak Janga.

Pogađao je trojke iz protrčavanja, izlazio iz blokova, a onda nizao duge dvojke, pa čak i probijao, te tako izluđivao odbranu Filadelfije.

Nakon jednog u nizu sjajnih poteza podigao je tri prsta kako bi proslavio još jednu trojku koju je postigao.

Upravo je strateg Hoksa bio zatečen kada je neposredno pre susreta video prvu zvezdu Treja Janga sa ramenom izlepljenog trakama.

Iako je Jang slabo započeo susret, vremenom je došao do svoje igre i 25 poena (8/26 iz igre, te 18 asistencija što mu je rekord karijere), a na 1:17 do kraja susreta pogađa i važan „flouter“.

Objasnio je kakva je bila reakcija trenera Mekmilana kada je izašao na parket.

„Pogledao me je i izgledao je da nema pojma ništa o povredi. Rekao sam mu: Sve je u redu, dobro smo, hajde da pobedimo“, objasnio je Jang.

Filadelfiju više od poraza brinu dve stvari. Još jednom je uspela da prospe veliku prednost (ovog puta +18), a Džoel Embid, najbolji igrač tima, proveo je neko vreme tokom druge deonice u svlačionici. Po povratku je šutirao 0 o 12 iz igre.

„I pre nego što sam otišao u svlačionicu kao da nisam imao osećaj. Mislim da je već poznato da igram sa problemima u kolenu. Nema potrebe da se više objašnjavam. Samo pokušavam da budem najbolji što mogu“, rekao je Embid koji je susret završio sa 17 poena i 21 skokom.

Embid je promašio polaganje i izbacio loptu u aut na 7,8 sekundi do kraja, pa je tako postao tragičar susreta. Prethodno je Jang pogodio flouter i dva slobodna bacanja.

NBA plej-of rezultati, utorak

Filadelfija – Atlanta 100:103

Juta – LA Klipers 104:118

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar