Foto: Starsport/Xinhua/Huang Zongzhi

FIBA je iskoristila pauzu u NBA da na kratko “angažuje” Bobana Marjanovića koji je uživo, preko Instagram profila Svetske kuće košarke odgovarao na pitanja navijača.

Jedno od zanimljivijih pitanja bilo da li bi pre voleo da osvoji titulu sa Srbijom ili šampoinski prsten u NBA.

„Teško pitanje. Već sam bio drugi sa Srbijom na Evrobasketu, sada bih izabrao prsten NBA lige. Ali ko bi se žalio da bude ovo drugo“, rekao je Marjanović.

Početak emitovanja dokumentarne serije “Poslednji ples” posvećene putu Čikaga ka šestoj tituli, izazvao je silne reakcije, ali i otvorio (čini se) bespotrebnu dilemu: ko je bolji Džordan ili Lebron?

Bobi nije želeo da se upušta u analizu, samo je dodao da obojica zaslužuju naklon.

PROČITAJTE JOŠ

Prihvatio se nezahvalne uloge da selektira najbolju petorku srpskih igrača, ali i petorku saigrača iz reprezentacije.

„Jokić, Bodiroga, Teodosić, Divac, Danilović”, rekao je Bobi.

Odmah je pojasnio odakle dve petice u timu.

“Moram da stavim Divca jer je najbolji centar i zbog svega što je uradio za reprezentaciju, dok je jokić najbolji centar u NBA i na svetu i mnogo mi je dobar prijatelj.”

Što se tiče najboljih saigrača iz reprezentacije, jasno je već na pogled prethodnih idealnih peta da će i u ovih pet biti Teodosić i Jokić.

“Uzeo bih još Birčevića. Dobar borac i igra srcem. Uzeo bih Bogdana i Nikolu Kalinića.”

Prisetio se Bobi i velibor uspeha sa junioprskom reprezentacijom koja je 2007. bila sevtski šampion za igrače do 19 godina, uz nadu da bi voleo da dosanja olimpijski san.

„Bio sam tužan jer se sve ovo desilo, a hteo sam na Olimpijske igre i da osvojimo turnir koji je u našom gradu. Imali smo veliku priliku da to i uradimo pred našim navijačima. Želeo sam da budem na Igrama, to je jedan od najvećih turnira, bio sam tužan, ali biće prilika sledeće godine. Prvo moramo da pobedimo koronu, pa da osvojimo turnir u Beogradu pa da osvojimo i Olimpijske igre.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram