Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pre tačno pet godina košarkaši Crvene zvezde su osvojili svoj prvi ABA trofej i započeli trofejnu seriju u regionalnom takmičenju.

Ekipa koju je sa klupe maestralno vodio trener Dejan Radonjić savladala je u finalnoj seriji Cedevitu sa 3-1 u pobedama i domogla se titule usred Zagreba.

Zvezda je prve dve utakmice serije rešila u svoju korist na domaćem terenu, a hrvatski tim je u narednom meču uspeo da smanji razliku.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Radonjićev sastav je briljantnom partijom pobedio u četvrtoj utakmici rezultatom 89:79 i okitio se trofejem šampiona Jadrana.

Poenterski lider bio je Čarls Dženkins sa 17 poena, dok je tadašnji kapiten Luka Mitrović dokazao zašto je poneo traku beogradskog kluba i kad je bilo najpotrebnije ubacio je 14 poena.

Najbolji pojedinac plej-ofa bio je sadašnji košarkaš Dalas Meveriksa Boban Marjanović sa prosečnim učinkom od 11,5 poena i 9,1 skoka.

Pored pomenutih, tim Zvezde su činili Markus Vilijams, Nikola Rebić, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Jaka Blažič, Nikola Kalinić, Marko Tejić, Stefan Jović i Maik Cirbes.

U naredne četiri sezone Zvezda je osvojila tri trofeja, a samo u sezoni 2017/18 je ostala bez prvog mesta u regionalnom takmičenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar