Jokic Boban
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Suspenzija NBA lige se dogodila u noći kada je Boban Marjanović odigrao najbolju partiju u karijeri.

Reprezentativac Srbije je u meču protiv Denvera postigao 31 poen i upisao 17 skokova.

PROČITAJTE JOŠ

Marjanović je bio dominantan u duelu sa najboljim centrom lige Nikolom Jokićem i jednim od boljih defanzivnih igrača na toj poziciji Mejsonom Plamlijem.

Takav scenario je početkom marta najavio Tajler Vots, autor portala The Smoking Cuban.

“Boban je predivno koristio svoju visinsku prednost. Pozitivno je znati da Boban može da bude čovek koji će praviti razliku. To bi moglo da se isplati u plej-ofu. Timovi kao Denver, koji imaju Nikolu Jokića i Mejsona Plamlija bi bili perfekti za momenat da Boban zablista”, istakao je Vots.

I to se dogodilo…

Jokic Boban
Foto: Starsport/Xinhua/Meng Yongmin

Marjanović je drugi put u karijeri na terenu u jednoj utakmici proveo više od 30 minuta na parketu, tačno 31 što mu je bilo dovoljno za istovetan broj poena.

Srpski centar je imao 60 odsto uspešnosti u šutu iz igre, a gotovo sve poene je postigao preko Jokića i Plamlija, učinivši ih potpuno inferiornim.

Istovremeno ostavio je Jokića na svega 14 poena, dozvolio mu je da uputi samo 12 šuteva ka košu, ali je značajnije od toga da svog reprezentativnog druga nijednom nije poslao na liniju slobodnih bacanja.

Američki mediji su apostrofirali i činjenicu da je Marjanović sprečavao Jokića da ostvari pregled terena, konstantnim pozicioniranjem šake u lice centra Denvera.

Imajući u vidu gabarite Marjanovićeve šake, Jokić je imao nestvarnih osam asistencija, pošto je u mnogim situacijama morao da traži alternativne načine za pronalaženje otvorenih saigrača.

Marjanović je u meču sa Nagetsima potvrdio Votsovu prognozu da može da bude veoma značajno oružje Dalasa u mečevima sa konvencionalnim ekipama, odnosno timovima koji i dalje ostaju dosledni „igri sa pozicijama“, nasuprot nekadašnjem „smol-bolu“ Voriorsa ili aktuelnoj postavci Hjustona u kojoj je „lažna petica“ Pi Džej Taker, nekadašnja „trojka“ u vremenima kada je nastupao u Evropi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram