Boban
Foto: Tanjug/AP Photo/Paul Beaty

Srpski reprezentativac Boban Marjanović je u utakmici protiv Čikaga imao veoma važnu ulogu za tim Dalasa.

Kako je nedavno rekao za Nova.rs, on je prihvatio ulogu „šrafa“ u ekipi Meveriksa i uvek je spreman da se nađe na parketu ukoliko se ukaže šansa za to.

Marjanović se od početka utakmice našao na parketu i odmah je napravio razliku u odnosu na protivnike, sa obe strane parketa.

PROČITAJTE JOŠ

Prisustvo nekadašnjeg košarkaša Hemofarma i Crvene zvezde je bilo evidentno u svakom napadu Dalasa.

U prvom poluvremenu je već upisao osam poena i deset skokova, a do dabl-dabl učinka je stigao pre isteka treće četvrtine.

Marjanović je na parketu ostao i tokom četvrtog kvartala, a za ukupno 22 minuta na parketu upisao je 14 poena i 12 skokova, što je njegov četvrti dabl-dabl učinak u sezoni.

„Boban je bio pomalo zaboravljeni čovek u dalasu. Od Ol-star pauze je odigrao svega osam minuta i 11 sekundi. Na četiri utakmice. Trener Rik Karlajl mu je dao više vremena protiv Čikaga i Boban mu je vratio sjajnom partijom“, navodi autor portala The Smoking Cuban Tajler Vots.

On apostrofira da je Marjanović dobio priliku zbog odmaranja Kristapsa Porzingisa i neigranja Vilija Koli-Stajna.

„Boban je predivno koristio svoju visinsku prednost. Pozitivno je znati da Boban može da bude čovek koji će praviti razliku. To bi moglo da se isplati u plej-ofu. Timovi kao Denver, koji imaju Nikolu Jokića i Mejsona Plamlija bi bili perfekti za momenat da Boban zablista“, istakao je Vots.