Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić dominirao je protiv Golden Stejta u poslednjem meču sa 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija, a posebno se izdvojio koš preko mladog Džejmsa Vajsmena.

Završio je „na posteru“ 2. pik poslednjeg drafta, naivno je ispao iz igre na Jokićevu fintu, a Nikola je čak prikucao kad mu je obruč već bio iza leđa.

U stilu Bodiroge, sve je delovalo sporo i čak pomalo nespretno, ali upravo u tome je magija Jokićevog stila igre i košarkaške inteligencije.

Saigrači na klupi su se smejali i hvatali za glavu, a Vajsmenu nije bilo nimalo prijatno.

Bio je drugi najefikasniji u timu sa 18 poena i pet skokova, iza Stefa Karija, a posle ovog meča, prokomentarisao je Jokićevu igru.

„Čoveče, on ima mnogo trikova. Gledao sam da sve vreme budem pažljiv. Ali uvek je nalazio neko novo rešenje da me pobedi. Ipak, učio sam, svaku četvrtinu sam bio bolji i kako se bližila utakmica kraju, tako sam bolje odgovorao na izazove, nisam više tako lako nasedao na finte“, rekao je Vajsmen.

Ipak, statistika ga malo i demantuje, jer je Jokić u prvom poluvremenu ubacio samo pet poena, u nastavku je došao do još 18.

Kako je vreme odmicalo, Jokić je zatrpavao koš Golden Stejta, a Vajsmen je samo imao sreću što nije bilo baš tako atraktivnih poteza koji će se vrteti na internetu kao u nešto manje efikasnom prvom delu igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare