Davis Bertans o Dušku Vujoševiću, treninzima, Partizanu, anegdotama, izlascima, pozivima u tri ujutru
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Davis Bertans se preko Partizana i Baskonije otisnuo u NBA ligu, ali i dalje biranim rečima priča o Dušku Vujoševiću.

Letonski krilni centar je u najjačoj ligi sveta branio broje San Antonio Sparsa (2016-2019), dok je prošle sezone bio član Vašington Vizardsa.

Bertans se prisetio perioda u crno-belom dresu i saradnje sa Duškom Vujoševićem.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogi ne znaju koliko je on mladih, talentovanih igrača razvio i lansirao u Evroligu ili NBA. Među njima smo Milutinov, Bogdanović, ja… Vodio je računa o svima nama“, rekao je Bertans za Jutjub kanal „Basketball Network“.

Letonski NBA as igrao je za Partizan od 2012. do 2014. godine i za to vreme imali su brojne anegdote s trofejnim stručnjakom.

„Kad god bismo hteli negde da izađemo u veče, u neki klub, ako je to posle ponoći, morali smo da tražimo dozvolu od Duleta. U tom slučaju morali bismo da budemo kod kuće do tri sata posle ponoći i da mu se javimo da smo se vratili. Ako bi neko od nas imao devojku, i to bi u suštini morao da zna. Ali, veče uoči utakmice – nema ništa od toga. To jeste viši nivo, ali u isto vreme, u tim godinama, jako je bitno imati nekoga ko vas kontroliše“, podvlači Bertans i dodaje:

„Mnogo je lako ispasti iz koloseka, zaista je mnogo brinuo o igračima. Možda je to malo ludo na neki način, možda neko to ne bi izdržao, ali mislim da nam je pomoglo da uspemo u košarci“.

PROČITAJTE JOŠ Raduljica menja klub, ali ostaje u Kini

Bertans je u Sparsima sarađivao sa legendarnim Gregom Popovićem, pa je uporedio Vujoševića i njega.

„Na neki način su vrlo slični, obojica imaju ideju kako žele da se igra i drže se toga. Tačno se znaju uloge igrača… Samo, kod Popa nismo imali treninge i u šest ujutru kao kod Duleta ponekad posle loših utakmica. Tada smo morali u salu na kondicioni jutarnji trening. Definitivno, najveća razlika je u težini treninga generalno“.

Prisetio se 27-godišnji krilni centar i Duletovih tajm-auta.

„Iako u Popu ima jugoslovenske krvi, ne može da se poredi s Duletom kad poludi na tajm-autu“, rekao je, između ostalog, Bertans u opširnom intervjuu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare