Etore Mesina
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Beogradska košarkaška klinika, jedan od najprestižnijih trenerskih seminara na svetu, odložena je za jesen zbog pandemije koronavirusa.

Devetnaesto izdanje Beogradske klinike trebalo je da se održi tokom trajanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre. Međutim, kvalifikacioni turnir je odložen, baš kao i Beogradska klinika.

PROČITAJTE JOŠ

„Trebalo je da ove godine imamo još jedan izvanredan trenerski seminar i priliku da na najkvalitetniji mogući način edukujemo naše trenere. U prilog tome svedoči i podatak da su nam učešće potvrdili prvi trener Feniks Sansa Monti Vilijams, kao i šef stručnog štaba Armanija Etore Mesina, a bili smo u završnim pregovorima sa još nekim veoma zvučnim trenerskim imenima“, rekao je predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije Ivan Jeremić i dodao:

„S obzirom na celokupnu situaciju, bili smo primorani da zahvalimo Vilijamsu i Mesini na dobroj volji i želji da održe predavanja, jer u predviđenom terminu niko nije mogao da garantuje da će Klinika moći da se održi. Obojica vrhusnkih stručnjaka su nam se obratila pismima u kojima su obećali da će prvom sledećom prilikom drage volje biti gosti Beograda i našeg renomiranog seminara“.

Udruženje košarkaških trenera Srbije, ipak, nije odustalo od organizovanja Klinke.

„Na nedavno održanom Upravnom odboru Udruženja košarkaških trenera Srbije doneta je odluka da se Trenerski dani, seminar za trenere mlađih kategorija i Beogradska Klinika održe zajedno na startu naredne košarkaške sezone. Tačan termin zavisiće od odluke čelnika Košarkaškog saveza Srbije“, rekao je Jeremić.

On je dodao da je ideja da predavači budu strani treneri.

„Ali, videćemo koliko će to biti izvodljivo s obzirom na to da će mnogi stručnjaci biti zaokupljeni pripremama za početak nove sezone. Ipak, uvereni smo da ćemo kao i do sada obezbediti vrhunske predavače“, rekao je Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar