Ben Simons
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ben Simons je nestvarno tvrdoglav. Istrajan je da napusti Filadelfiju, a zbog toga neumitno srlja u bankrot. Ukoliko ovako nastavi uskoro će završiti sa deficitom na računu.

PROČITAJTE JOŠ

Izbačen je iz tima Filadelfije, zapravo odradio je samo jedan trening sa timom ove sezone.

Nije komunicirao ni sa kim, a tokom pauze između dve vežbe je stalno gledao u mobilni telefon. Nije trenirao u šorcu, već u trenerci kako bi sa vremena na vreme mogao da proveri šta se dešava na Instagramu.

Australijanac tako sa 25 godina umesto da blista na terenu čini sve da se o njemu priče kao o najtvrdoglavijoj osobi planete.

Za svaki neodigrani meč dobija kaznu 360.000 dolara, a kako se u NBA odigra dve, tri ili četiri utakmice nedeljno otrpilike svake nedelje izgubi više od milion dolara.

Iako je postao multimilioner do 25. godine uskoro bi mogao da ostane bez ičega.

„Iz pouzdanog izvora bliskog Simonsu imam informaciju da je bez novca. Nema više dotoka novca. Gubi dosta novca jer ne igra, ali je i trošio previše“, naveo je američki novinar Hauard Eskin

Pojasnio je ovaj Amerikanac i kako Simons raskalašno troši novac.

„Kupio je kuću od 17.5 miliona dolara, ali tu su brojni porezi koje je morao rešiti. Ima i dve kuće u predgrađu Filadelfije koje vrede osam ili devet milouna. Svakog meseca kupuje novi automobil od 400 ili 500 hiljada dolara. Troši novac tek tako jer misli da ga nikad neće potrošiti. Jako pouzdana osoba rekla mi je da je u ozbiljnom problemu s novcem. Nije plaćen da ne igra. Verovatno morati da se vrati na parket. Ja ga ne želim u ekipi, neka izgubi sve“, dodao je Eskin.

Simons i dalje odrađuje petogodišnji ugovor po kome je trebalo da zaradi 170 miliona dolara. Prihodovao 90 miliona, a od preostalog novca bi doslovno mogao da se oprosti od toga.

Tako se šuška da sada pokušava da proda kuću od pet miliona dolara, kako bi pokrio deo finansijskih problema.

Simons je do sada prosečno postizao 15,9 poena, te ostvarivao 8,1 skok i 7,7 asistencija u 275 utakmica. Od 2016. godine je u Filadelfiji koja ga je pokupila kao prvog na draftu, a ovaj vrhunski defanzivac ima probleme sa stavom.

Sam tvrdi da radi na „mentalnom zdravlju“, a odbio je da prihvati pomoć klupskih lekara. Već je morao da plati klubu dva miliona dolara jer nije prošao letnje pripreme. Niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko mu je novca ostalo na računu, ali Siksersi sigurno neće prestati da ga kažnjavaju za svaki prekršaj.

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar