Foto: OKS

Sjajan nastup na Mediteranskim igrama.

Muška basket 3X3 reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto je u finalu poražena u duelu sa Francuskom sa 19:13.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa Srbije igrala je u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nikola Kovačević i Nemanja Stanković.

To je još jedna u nizu medalja koje su basketaši Srbije osvojili na svetskoj sceni. Nakon što su naši najbolji basketaši pre samo sedam dana osvojili Svetsko prvenstvo u Antverpenu, njihove mlađe kolege osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama.

Naši momci zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi uz dve pobede. Prvo su pobedili Kipar rezultatom 19:16, da bi dan kasnije pobedili i odličnu ekipu Francuske sa 21:19. 

U četvrtfinalu, naši momci su se ukrstili sa sjajnom ekipom Hrvatske. Selektor naše reprezentacije Marko Ždero je naglasio da je Hrvatska došla sa snažnim sastavom i to se i pokazalo na samoj utakmici. U vrlo izjednačenom meču, našim igračima je trebalo vreme da naprave razliku u odnosu na protivnika, ali su to na kraju uspeli i pobedili su ovaj meč rezultatom 17:14 i obezbede duel sa Španijom koju su dobili sa 17:14.

U finalu su snage odmerili sa ekipom Francuske sa kojom su Žderovi izabranici već igrali u grupi. Naši reprezentativci nisu najbolje otvorili meč, obzirom da je Francuska povela sa 2:0, ali su se nakon prvih dva minuta igre naši momci oslobodili pritiska i preokrenuli rezultat u svoju korist, pa je nakon tri minuta igre bilo 8:3 za naše basketaše. Na oko tri i po minuta do kraja basketaši Francuske uspeli su da izjednače rezultat na 9:9, a onda i da povedu sa 11:9 šutom izvan linije za dva poena. U tim trenucima, reprezentacija Srbije pokušala je šutevima sa distance da preokrene rezultat u svoju korist, ali su bili neprecizni. Francuska je na dva minuta do kraja utakmice imala prednost od 13:9. Naši basketaši zaista su se do kraja utakmice zaista lavovski borili, ali ovoga puta nisu uspeli da slome otpor dobre i tvrde reprezentacije Francuske koja je pobedila rezultatom 19:13. 

Nedavno je u razgovoru za Nova.rs posle osvojeno svetskog zlata Dejan Majstorović istakao da je basket srpski sport.

„“Neverovatno mislim da ni u vaterpolu nemamo toliki procenat osvojenih zlatnih medalja. Osećaj je sjajan, mislim je basket na 3×3 srpski sport“ kaže Majstorović.

BONUS VIDEO Srbija na tronu sveta, Majstorović MVP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar