Košarkaški spektakl se pretvorio u fijasko

Košarkaške reprezenentacije Srbije i Belgije trebalo je da odigraju meč poslednjeg kola prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Nišu u dvorani „Čair“, ali se spektakl pretvorio u totalni fijasko.

PROČITAJTE JOŠ

Krcata dvorana puna navijača željna da na delu vide izabranike Svetislava Pešića, gledala je košarku samo dva minuta i šest sekundi pre nego što je započeo haos. Usledio je nestanak struje i privremeni prekid meča koji se ubrzo pretvorio u potpuno odlaganje.

U dva navarta je delovalo da će situacija biti rešena i meč nastavljen, ali bi struja ponovo nestajala i posle više od sat vremena neizvesnosti i isčekivanja doneta je odluka da se meč prekine i nastavi u ponedeljak od 19.00. Tu informaciju je potvrdio i Košarkaški savez Srbije, ali sepojavila mogućnost da Belgijanci uopšte ne izađu na teren.

Prema informacijama „Sport Kluba“, Belgijanci su saopštili da ne žele da igraju u ponedeljak. S obzirom da je FIBA već donela odluku, ukoliko se rival ne pojavi u zakazano vreme, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Srbije.

Neke od informacija koje su kružile tokom večeri bile su da je ceo Niš ostao bez struje, ali nikakva potvrda o tome nije stigla.

Sve što se dešavalo u Nišu, izazvalo je i bes navijača.

Slutilo je na spektakl, ali je brojna publika doživela razočarenje.

Kada je sat otkucao 7:54 pre kraja prve četvrtine, u Nišu je zavladao mrak.

Nisu pomogla ni dva pokušaja povratka struje, rezultat je, uprkos naznakama da bi moglo da bude bolje, bivao isti.

Nakon što je struja u Čairu nestala po treći put, a rok od 21.55, za kada je najavljeno da će biti doneta odluka o nastavku susreta, probijen, igrači su prekinuli sa zagrevanjem. Malo pošto je sat prebacio 22 časa Belgijanci su krenuli ka svlačionici, a objava spikera u Čairu da će susret biti pomeren za ponedeljak u 19 časova izazvala je salve zvižduka prisutnih navijača.

U tih dva minuta i šest sekundi viđene su dve trojke Belgijanaca i jedna trojka VVanje Marinkovića za Srbiju, ali to po svemu sudeći niko neče pamtiti.

BONUS VIDEO Trenutak kad je nestalo struje u Čairu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram