Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarakši Unikahe pobedili su Barselonu u drugom meču polufinala španske ACB lige sa 88:79.

Tim iz Malage je šokirao katalonskog giganta koji u prvom poluvremenu nije umeo da zaustavi Tajsona Kartera. Karter je 12 od svojih 19 poena ubacio upravo u tom delu meča kada je Unikaha imala prednost 40:37.

PROČITAJTE JOŠ:

David Kraviš iz Bugarske je 10 od svojih 13 poena ubacio u četvrtoj četvrtini kada je najviše trebalo i time je pogurao svoj tim ka iznenađenju.

Kod pobednika su se istakli i Tajler Kalinoski sa 13 poena, koliko je u Unikahi imao i Kendrik Peri, dok je Kraviš uhvatio i osam lopti.

U timu Barselone je dobru partiju odigrao srpski krilni igrač Nikola Kalinić koji je upisao 14 poena i bio je drugi strelac tima iza Nikolasa Laprovitole koji je ubacio 19 poena.

Kalinić je imao i četiri skoka, dok je treći strelac u Barseloni bio Kajl Kurik koji je imao 13 poena. Jan Veseli je ubacio samo četiri, a Nikola Mirotić šest poena. To ponajviše duguje lošem šutu jer je ubacio samo jedan od devet pokušaja iz igre.

Naredni meč se igra u nedelju, a polufinale se igra na tri dobijene utakmice. U drugom polufinalu igraju Real Madrid i Huventud iz Badalone i tu je takođe serija izjednačena na 1:1.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar