Čarls Barkli Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

"Zamislite da Lebron ima skor 53-9 sa Krisom Midltonom kao sledećim najboljim igračem u timu i izgubi MVP nagradu. Mediji su glupi", reči su Čarlsa Barklija u emisiji ESPN radija koje i posle pobede Lejkersa nad Milvokijem odzvanjaju...

Legendarni „ser“ Čarls se potrudio i da objasni stav.

„Janis je ubedljivo MVP, a budale, idioti i ‘magarci’ na televizijama pokušavaju da promene sliku, forsirajući Lebrona. Slušajte, Lebron jeste neverovatan, ali ono što Janis radi je neverovatno. Naravno da Lebrona volimo jer neverovatan lik i osoba, sjajan, sjajan igrač. Ali, reći ‘MVP trka je tesna’… Čekajte, da je ​​Džejms po povratku, Kavse vodio do skora 59-6 sa ništa manjom grupom nikakvih igrača, niko ne bi rekao ‘Oh, ne, čoveče, možda bi neko drugi trebalo da osvoji MVP nagradu, jer on igra u Istočnoj konferenciji’. To je totalno sr*nje i izluđuje me, jer nisam poput drugih ljudi. Kada čujem nešto na TV, ja nisam poput drugih da poverujem u to jer je baš ta osoba rekla. Ne, brate, ja gledam utakmice. Ono što rade Janis i Milvoki je neverovatno. Ako taj čovek ne bude MVP jer svi žele Lebrona, stvarno će me naljutiti“.

Grin: Ako Barkli ne prestane, oduzeću mu posao

Jedan od najkonkretnijih reterna Čarlsu Barkliju uputio je Drejmond Grin ali ne zbog dileme oko MVP nagtrade, već zato što ga je stanovnik Kuće slavnih kritikovao da je precenjen, jer je osvojio tri šampionska prstena zahvaljujući drugima:

„Barkli nije zaradio dovoljno posla tokom karijere, pa mu je potreban taj posao. Trebalo bi da prestane da priča o meni pre nego što što mu oduzmem posao“.

Barkli nije precizirao koji ga analitičari nerviraju, ali „CBS sports“ navodi Kendrika Perkinsa i Kolina Kauerda.

„Kad je Lebron bio na Istoku, stalno su govorili ‘Oh, on je na Istoku’, pa je gubio MVP nagrade. Izgubio ih je četiri, a zašto? Zato što je bio na Istoku. Za to vreme MVP pehari odlzaili su u ruke igračima sa Zapada. Da li sam u pravu? Zato što su stvarali rezultat na Zapadu. Stef Kari je vodio tim do 73-9. Durent je uzeo jednu titulu, zar ne? Ovako stoje stvari: Zašto nije tako sa Janisom? Igra na Istoku koji je slabiji. Nema Lebrona, Lenarda… Lebron je stigao na Zapad, njegov tim je prvi na Zapadu, a on ima dabl-dabl učinak…“, pričao je Perkins u emisiji „First take“ na ESPN.

Slične argumente izneo je i Kauerd u svojoj radio emisiji na „Fox Sports 1“.

PROČITAJTE JOŠ

„Je l’ Lebron doveo Lejkerse na vrh Zapada, što je znatno bolje od broja 1 Janisovog Milvokija na Istoku? On to radi, po mom mišljenju, s manje talentovanom ekipom u odnosu na Bakse. Kako onda nije MVP?“

Autor članaka na sajtu „CBA Sports“, Džejms Herbert, koji priznaje da se često ne slaže sa stavovima Barklija, prihvatio je njegovo mišljenje. Pre svega, jer je statitsika pokazuje da Milvoki ove sezone ima 19-4 protiv ekipa sa Zapada, sa više ubačenih poena po minuti i boljim procentima šuta za tri poena, nego protiv timova sa Istoka.