Balša Koprivica i Željko Obradović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaš Partizana Balša Koprivica otkrio je šta su neke od okosnica igre Žalgirisa.

Crno-beli sa timom iz Kaunasa u četvrtak od 20.30 igraju meč petog kola Evrolige i nadaju se drugom trijumfu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Timski dobra ekipa, prvi su u Evroligi što se tiče ofanzivnih skokova, imaju visoke spoljne igrače koji idu na skok i to im je glavna stvar, tako pobeđuju utakmice. Igraju timski, imaju dobar šut za tri poena i te dve stvari su nam glavni cilj da zaustavimo“, rekao je Koprivica za klupski sajt.

Litvanski tim je pokazao i sada da može da iznenadi, što se desilo Barseloni. Koprivicu to ne brine preterano.

„Pobedili su Barselonu pred svojom publikom, treba doći kod nas i pobediti, bićemo spremni i to je to, odlična su ekipa“, kaže centar srpskog kluba.

Smatra da je Partizan odigrao bolje u prvih nekoliko kola, ali da mu je falilo sreće u pojedinim trenucima da upiše pobede, pošto je samo protiv Albe bio nekonkurentan.

Partizan, ABA liga, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.r

„Da, da, naravno, pogotovo što smo poslednju pobedili, prethodne dve smo bili blizu do samog kraja, ali smo bolje odigrali od prve do četvrte utakmice u Evroligi i mislim da smo kolektivno bolji. Duga je sezona i nama je cilj da igramo najbolje na kraju“.

Koprivica dodaje da i navijači čine veliki faktor za njegov tim i da ove sezone guraju igrače i kad su u igračkoj krizi. Zadovoljan je i što je dobra partija u Baru njega malo uzdigla.

„Da, kad uđeš u malo bolji ritam, naravno da da. Ali, ta utakmica u Baru je iza mene, u prvom poluvremenu sam mogao bolje da odigram i pokušavam da izvučem iz svakog meča ponešto i da u sledećem budem bolji“, naglasio je centar Partizana.

BONUS VIDEO: Lesor i Koprivica posle pobede nad Virtusom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar