Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Aleksa raspoložen nakon pobede u četvrtfinalu

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Foto:Nova.rs

Aleksa Avramović bio je jedan od „iks-faktora“ za Srbiju u pobedi nad Litvanijom rezultatom 87:68.

Srpski bek je imao osam poena i četiri asistencije, a ubedljivo najveći doprinos imao je u odbrani, što se često ne vidi kroz statistiku

„To je moj posao, da izjurim po terenu, Fičko da im stavlja poene i Bogdanov i Lemijev. Svako zna svoj posao u ovoj ekipi. Mnogo smo srećni, stvarno imamo fantastičnu ekipu, ponosan sam što imam priliku da delim svlačionicu sa ovim momcima. Svi su ponosni. Stvarno želimo da vas obradujemo“, počeo je Avramović.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobio je Aleksa udarac u usnu kada je izborio faul u napadu, ali sve je sada dobro.

„Ma da, ništa, udarac“.

Poraz od Italije nije poremetio ekipu.

„Poraz je došao u pravo vreme. Udarili smo u zemlju i digli se. Litvanija je u top tri ekipe na turniru, ali neko je morao da ispadne. Pred nama su dva koraka, ušli smo u borbu za medalju. Želimo da obradujemo zemlju, Borišu, svaki trenutak je za njega. Počastvovan sam što imamo priliku da predstavljam Srbiju. Svako zna šta radi, svako zna svoj posao“.

Još dva koraka nas dele od najvećeg cilja – zlatne medalje.

„Osećam se fenomenalno. Ja radim ono što radim godinama, nama ovo mnogo znači. Ovo su trenuci za ceo život, pustite nas da sanjamo i da idemo dalje. Mnogo sam srećan što sam u ovoj grupi ljudi. Narode, volimo vas sve, bodrite nas do kraja, a mi ćemo probati da vas obradujemo“, zaključio je Avramović.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar