Foto: Printscreen Twitter

Trener Bajern Minhena Andrea Trinkijeri bio je veoma ljut na svog igrača Mateja Rudana tokom derbija Nemačke sa Bambergom u meču devetog kola BBL lige.

Bajern je pobedio sa 84:70, Rudan je na terenu upisao samo jednu asistenciju, ali se njegov stav nije nimalo svideo nekadašnjem treneru Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je Trinkijeri u besu gurnuo 19-godišnjeg Hrvata ka svlačionici u trenutku kada je meč već bio rešen, pred kraj četvrte četvrtine.

„Sledeći put ću ga poslati direktno na auto-put. Imamo mlade igrače Saša Grent, Matej Rudan i Džejson Džordž. Džejson nije igrao protiv Bamberga jer je već pre toga nastupao za mlađi tim. Saša Grent igra čvrsto, ima neverovatan +/-, dao je jedan poen, ali on hoće da bude profesionalac“, rekao je Trinkijeri.

Italijan je tokom boravka u Partizanu ostao upamćen kao čovek koji nikada ne ističe pojedince ni po dobru, ni po zlu, ali je Rudanu zaista hteo da očita lekciju.

„Prva stvar kad ste mladi, jeste da znate šta je potrebno da biste postali profesionalac. Saša i Džejson to znaju i pokušavaju da zarade svaki minut. Matej ne razume to. I zato da nisam reagovao na njegov loš stav, ne bih bio dobar trener i ne bih mu pomogao. Mladima treba vodič, možda je to ‘teška’ ljubav, ali za 25 godina karijere trenera nisam video mladog igrača koji je postao uspešan tako što je ostao u svojoj zoni komfora“, rekao je Trinkijeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar