Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Ekipa Monaka mogla bi veoma uskoro da postane jača za dva američka igrača. U pitanju su Vil Tomas i Majk Džejms.

Nakon poraza na „Istanbol kupu“ od Partizana, ekipa koju sa klupe predvodi Zvezdan Mitrović odlučila je da ozbiljno „zagrize“ kako bi napravila još konkurentniju ekipu za nastup u Evroligi ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanju pojedinih medija, američki bek Vil Tomas praktično je već sve dogovorio sa novim klubom, a ostalo je samo da se saradnja ozvaniči.

Tomas, koji inače ima i gruzijski pasoš, ima bogatu evroligašku karijeru i stečeno iskustvo kojim sigurno može pomoći timu. Tomas je ovog leta pojačao ekipu Uniksa, ali do kraja saradnje je vrlo brzo došlo, te je on ponovo ostao bez kluba.

Prošle sezone je u Evroligi imao prosek od 9,3 poena i 4,9 skokova nastupajući za ekipu Zenita. Osim za njih iskustvo u Evropi stekao je nastupajući i za Unikahu, kao i Valensiju i Karšijaku.

Vil Tomas u duelu sa Higinsom, foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
Vil Tomas u duelu sa Higinsom, foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Nakon raskida ugovora sa ekipom CSKA, kao potencijalno pojačanje pominje se i Majk Džejms.

Iako su se postojale indicije da bi Džejms mogao nastaviti karijeru u NBA ligi, gde je i završio prošlu sezonu, ipak je sve izvesnije da će se ponovo oprobati u Evroligi, a o njegovom kvalitetu najbojle govore njegove partije.

U prethodnoj sezoni odigrao je 27 utakmica u najjačem evropskom takmičenju, a na njima je prosečno beležio 19,3 poena, 5,7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti 19,7.

Rekord karijere mu je 37 poena koje je postigao protiv Valensije u 24. kolu prošlogodišnje Evrolige.

Tokom bogate karijere nosio je dres Olimpije iz Milana, Panatinaikosa, Nju Orleansa, Finiksa, Baskonije, Kolosos Rodosa, Fulgora, Hapoela Galila Eljon i Zagreba.

Monako je tokom leta doveo čak 11 novih igrača, među kojima su najzvučnija imena srpskog reprezentativca Danila Anđušića, ali i Lea Vestermana, Donatasa Motijunasa i Broka Motuma.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar