Ana Dabović Foto: Zoran Lončarević

Nikada se ne opterećujem žrebom, nije mi važno s kim ćemo biti u grupi, nego da mi budemo spremne, izjavila je srpska košarkašica Ana Dabović nakon žreba za Evropski šampionat.

#related-news_0

Srbija će na prvenstvu koje će se od 17. do 27. juna održati u Španiji i Francuskoj igrati u B grupi, u Valensiji, sa Crnom Gorom, Grčkom i Italijom.

„Grupa nije ni teška ni laka, mi samo treba da se posvetimo nama. Ako ostanemo zdrave, mislim da ćemo iskoristi naše iskustvo, to što dugo godina igramo zajedno i da ćemo napraviti dobar rezultat“, rekla je Dabovićeva.

Biće to peto Evropsko prvenstvo u nizu za Srbiju, a braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

„Ne bih se opterećivala medaljom, ponosna sam što idemo na peto uzastopno Evropsko prvenstvo. Da mi budemo spremne, da odradiimo dobro pripeme i da igramo našu igru. Onda ne moramo da brinemo ko nam je protivnik. Ako mi ne budemo zdrave i spremne, onda bismo i protiv najslabijeg protivnika na prvenstvu imali problem. To je suština“, kaže Dabovićeva.

Košarkašici francuskog Monpeljea sam šampionat još uvek deluje daleko.

„Da budem iskrena, idem korak po korak. Sada sam posvećena mom prvenstvu, igramo sledeće nedelje polufinale Kupa i imamo još nekoliko važnih utakmica pre nego počne plej-of. Koliko se spremam za kraj ovog prvenstva, razmišljam da time spremam i za repereznativno leto koje nas očekuje“.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinale i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza održati u Valensiji.

„Dobro je što ćemo sve vreme biti u Valensiji, da ne moramo da putujemo, da se selimo. Bilo je perioda kada smo se selile, menjale mesta i osvajale medalje. Nije to toliko važno koliko da svaka od nas bude spremna i zdrava. Verujem u stručni štab i ekipu da ćemo uraditi sve što najbolje možemo u tom trenutku“, zaključila je Dabović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar