Foto: Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Parizu dogodila se neuobičajena situacija tokom dodele medalja u muškoj košarci.

Nakon što su košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobedili Francusku rezultatom 98:87 i osvojili zlatnu medalju, američki komentator Majk Tiriko, koji je prenosio ceremoniju za NBC, napravio je grešku koja je izazvala manji skandal.

PROČITAJTE JOŠ

Kada su Francuzi izašli da prime srebrne medalje, bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor izašao je ogrnut zastavom Martinika, što je Tiriko pogrešno protumačio kao zastavu Palestine. Lesor, koji je rođen i odrastao na Martiniku, ponosno nosi tu zastavu, s obzirom na to da je Martinik francuska teritorija na Karibima.

Kada je Tiriko shvatio grešku, brzo se izvinio, navodeći da su zastave Martinika i Palestine slične, ali ipak različite, te je izrazio duboko žaljenje zbog nesporazuma.

„Upravo sam saznao kakvu sam grešku napravio i da sam pomešao zastave Martinika i Palestine tokom ceremonije dodele medalja. Zastave su jako slične, ali su i jasno različite i duboko se izvinjavam zbog greške koju sam napravio pa ću je ispraviti prvom prilikom“, objavio je Majk Tiriko.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar