Nikola Jokić odigrao je meč snova protiv Jute, a američki novinari pitali su se zašto Denver nije forsirao njegov šut kako bi se išlo preko 50 ubačenih poena.

PROČITAJTE JOŠ

To pitanje postavljeno je treneru Majku Melounu, ali i Nikoli Jokiću.

Izgleda da američkim medijima i dalje nije jasno da je kod Nikole sve stvar inspiracije i da njemu nije cilj forsiranje određenih statističkih kolona samo radi rekorda.

Sve je išlo svojim tokom na ovom meču kada je u pitanju Jokić, ubacio je 22 poena u 1. deonici, ali posle nije napadao po svaku cenu „magičnih“ 50, ostao je na izjednačavanju sopstvenog rekorda od 47 poena.

„Meni je bitno da ti postigneš 50 poena, zašto nije to toliko bitno i tebi“, pitao je jedan novinar Jokića.

Dobio je očekivani odgovor.

„Nadam se da ću pogađati kada nam bude trebalo, ali danas, mislim da to nije bilo toliko potrebno. To je samo utakmica, glavno je da mi pobeđujemo. Pogađaću, koliko bude potrebno“, rekao je Jokić.

Bilo je i pitanja da li prati poređenja sa Lerijem Birdom, uz ispričanu anegdotu da je legendarni košarkaš jednom pre takmičenja u trojkama ušao u svlačionicu i rekao svima da se bore za drugo mesto.

Postavljeno mu je pitanje da li je nekada učinio ništa slično. Odgovorio je posle dužeg razmišljanja.

„Pa… ne. Ne govorim ‘treš’ nikom, ja samo igram utakmicu. Mislim da do to može samo doneti lošu karmu, pa samo igram.“

I Melounu je prvo pitanje bilo zašto nije Jokić ubacio više od 50 poena.

„Reći ću jedno, lepo je što se o tome razmišlja, ja sam nesvestan kako je samo Nikola odigrao, imao je 33 poena na poluvremenu, tako nešto. Nisam imao pojma da je Jokić u tom trenutku imao 47 poena, mene zanima sutrašnja utakmica već i da spremim momke“, rekao je Meloun.

Bilo je i opaske da se Džamal Marej iznervirao jer Meloun izveo Jokića i nije mu dozvolio da proba da napadne 50 poena, što je Meloun u šali prihvatio.

U svakom slučaju, Jokić se dosta troši i nedavno je vezao dve utakmice sa tri produžetka u dve noći uzastopno. Sada ga čeka novi meč već u utorak u 3.00 po našem vremenu, protiv Detroit Pistonsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare