Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez u nedelju uveče 128:117 i nadigrali ekipu koja je slovila za najbolju na zapadu NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Juta je pred meč sa Denverom imala skor od 15 pobeda i samo četiri poraza, Denver je bio u negativnom skoru kod kuće u Koloradu i to je sve bio motiv za igrače „grumenja“ da se maksimalno dokažu.

Za Nikolu Jokića i lični motiv da pokaže Rudiju Goberu ko je najbolji centar na svetu i to je i uradio sa 47 ubačenih poena (17/26, 4/4 trojke) i izjednačenim rekordom karijere.

Uz to, Somborac je dodao i 12 skokova i pet asistencija za 35 minuta u igri.

Pokazalo se koliko ekipa Majkla Melouna može da bude jaka, samo kada se Jokiću i njegovom MVP modu pridruži bar još neko od igrača, što je u prvom delu utakmice radio Vil Barton.

On je bio drugi strelac Denvera sa 18 poena, a Džamal Marej je bio treći sa 16. U timu Jute je prednjačio Bojan Bogdanović sa 29 poena, a još nekolicina „džezera“ je bila na po 12, 13 poena.

Francuski centar Rudi Gober je imao 12 poena i osam skokova, dok je Donovan Mičel, prva zvezda ekipe, završio sa 13 poena (3/12 iz igre).

Srpski košarkaš je već posle 12 minuta ubacio Goberu i Dereku Fejvorsu 22 poena, što je na društvenim mrežama odmah pokrenulo šale na račun Francuza.

Denver je dominirao zahvaljujući nestvarnima procentima šuta, jer su Nagetsi do poluvremena ubacivali dve trećine iz igre, igrali su brzo u tranziciji, pronalazili su otvorene šutere.

Jokić je kao „na baterije“ igrao u reketu i nije oklevao. U svakoj situaciji je kažnjavao kada ga igrači Jute ne bi udvajali i time je punio svoje poenterske kolone.

Kada ne bi igrao na niskom postu u blizini koša, pogađao je trojke i već do poluvremena on i Vil Barton su ubacili skupa devet dalekometnih hitaca bez promašaja.

Denver je posle prvih 12 minuta vodio 43:29 iako je Juta do tada imala šest trojki. Nije marilo jer je Denver dao dve više. Do kraja poluvremena Jokić je imao 33 poena, oborio je lični rekord za poluvreme, a njegov tim je sa 79 poena naspram Jutina 54 potpuno kontrolisao tok meča.

Do tog trenutka, šut je išao savršeno, a Denver je odigrao jedno od najboljih napadačkih poluvremena koje smo skoro mogli da vidimo u NBA ligi, svakako najbolje od Nagetsa ove sezone.

Bilo je pitanje hoće li se „puška“ Nagetsa ohladiti u nastavku meča i hoće li to Džezeri spremno dočekati.

Bojan Bogdanović, koji je u prvom poluvremenu svojom serijom poena koliko-toliko držao Jutu u igri dok Donovana Mičela „nije išlo“, bio je jedan od onih koji su dočekali pad Nagetsa u trećoj deonici.

On i Džordan Klarkson su tokom trećeg perioda pogađali trojke, poneke i uz malo sreće, pa je Džez neočekivano od -27 prišao na jednocifrenu razliku.

Tada je Klarkson pogodio trojku za 97:88. Majkl Meloun je prethodno probao da prekine nalet Jute tajm-autom, ali to nije mogao.

Šut njegove ekipe je popustio, pa je u četvrtu deonicu Denver ušao posle velikog poenterskog rolerkostera i sa 103:91.

U četvrtoj se stanje popravilo po Nikolin tim, pa je poenima na dva minuta pre kraja Jokić izjednačio svoj rekord karijere od 47 poena, u trenutku kada je „klupa“ Jute već bila na terenu.

Džez je do kraja samo ublažio poraz, a rekord karijere Jokić je postigao protiv Atlante prošlog januara. Nagetsi su posle ovog trijumfa na četvrtom mestu zapada sa 12 pobeda i osam poraza, dok je Juta na drugom mestu sa skorom 15-5.

Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare