Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić ozbiljno je ponizio Rudija Gobera, košarkaša Jute koji je važio za jednog od najboljih defanzivaca NBA lige.

pročitajte još

Gober je dva puta bio najbolji defanzivac lige, 2018. i 2019. godine, već četiri godine u nizu je u NBA defanzivnom timu godine, ali sve to malo vredi kada se sa druge strane nađe Nikola Jokić.

Ovaj put, Nikola ga je uništio, baš kao i nedavno, kada je doduše Juta ipak uspela da trijumfuje. Ovaj put, Jokić je došao do potpune dominacije i trijumfa, uz rekordnih 47 poena, čemu je dodao 12 skokova i pet asistencija.

Zbog svega toga, Gober je predmet podsmeha, kao 200 miliona dolara plaćeni igrač kome je zadatak da defanzivno do ludila dovede najbolje centre lige.

Sve što je Gober dobio u ovom meču jeste sijaset šala na sopstveni račun i sopstvenu nemoć.

Čak se i Denver našalio sa njima na zvaničnom nalogu, uz „recite zbogom nizu od 11 pobeda.“

U noćnom programu koji je usledio, rafalnu paljbu imali su Vašington i Bruklin, a Vizardsima je pobedu doneo tandem Vestbruk (41 poen, 10 skokova, 8 asistencija) i Bil (37 poena, šest skokova, četiri asistencije).

Durent je predvodio Netse sa 37 poena, Heris je imao 30, Irving 26, nedostajao je Harden zbog povrede. Petnaest minuta u Vašingtonu dobio je i Avdija, što je bilo dovoljno za dva poena i dva skoka.

Nikola Vučević imao je loše šutersko veče sa 5-18, ubacio je 15 poena uz 14 skokova, ali je Siakam predvodio Reptorse do pobede sa 30 poena i 10 skokova.

Filadelfija se oslonila na Herisa u pobedi protiv Indijane, ubacio je 27 poena Pejsersima. Minesoti su po 23 poena Edvardsa i Bizlija bila dovoljna da se ukrote Kavsi.

NBA, rezultati

Indijana – Fladelfija 110:119

Toronto – Orlando 115:102

Vašington – Bruklin 149:146

Minesota – Klivlend

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare