Foto: Esra Bilgin / AFP / Profimedia

Košarkaši Bešiktaša plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa pobedom nad Gran Kanarijom na gostovanju 80:78.

Sve mečeve Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Tim Dušana Alimpijevića je uspeo da napravi iznenađenje i posle napete završnice potvrdi plasman dalje. U meču punom uspona i padova, pobedu je potvrdio doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na 11 sekundi pre kraja pogodio odmah iz ofanzivnog skoka i odveo svoj tim na nedostižnih 80:75 jer je Nikolas Brusino koji sekund kasnije dao trojku za 80:78.

Otpisani igrač crveno-belih koji je došao na pozajmicu u Bešiktaš početkom ove godine, postao je junak Alimpijevićevog tima, gde je bio i jedan od najboljih na parketu.

Završio je meč sa 10 poena i 9 skokova, uz jednu asistenciju. Efikasniji od njega je kod pobednika bio Džona Metjuz sa 14 poena, dok je Anhel Delgado imao 11. Kajl Olman je kao i Marko doprineo sa 10 poena.

Na drugoj strani je Ben Lamers imao 14 poena i 5 skokova, spomenuti Brusino je ubacio 11 poena i podelio 4 asistencije, a Itan Hep je imao 10 poena.

Simonović je sa indeksom 16 bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu, a pet od svojih devet skokova je ostvario u napadu.

Aktuelni šampion Evrokupa će imati za čime da žali jer je bolje ušao u meč i zbog toga što je do tri i po minuta pre kraja u jednoj „klackalici“ imao prednost 70:69.

Derek Nidam je tada dao bitnu trojku, da bi u egal završnici presudio jedan posed.

Gran Kanarija je već u prvoj četvrtini imala prednost od 10 poena kada je vodila 22:12, Bešiktaš se kasnije vratio i pre poluvremena uspeo čak da preokrene da bi se na pauzu otišlo sa 36:36. Kroz treću četvrtinu se nastavila rovovska borba, ali je Gran Kanarija delovala nešto bliže pobedi.

Uspevala je da se odlepi sve do spomenute situacije u poslednjem periodu na po pet, šest poena viška i onda je poklekla u poslednjim minutima za veliki uspeh Alimpijevića i Bešiktaša. Bešiktaš u narednoj rundi takmičenja igra protiv Hapoela iz Tel Aviva.

BONUS VIDEO: Uroš Trifunović pred meč sa Armanijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare