Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ekipa srpskog trenera radovala se u borbi za turski plej-of posle evropskog podviga

Košarkaši Fruti Ekstra Bursaspora deklasirali su Afjon sa čak 94:59 u 29. kolu prvenstva Turske i tako je ekipa Dušana Alimpijevića napravila značajan korak ka plej-ofu.

Četa srpskog trenera došla je do veoma bitne pobede posle evropskog podviga i nedavnog trijumfa nad Partizanom (103:95) usred „Arene“ za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

PROČITAJTE JOŠ

Euforija nakon istorijskog uspeha je arhivirana, pa je Bursa na svom terenu ubedljivo slavila sa čak 35 razlike. Već u prvoj četvrtini su Alimpijevićevi izabranici stekli dvocifrenu prednost, koja je u trećoj deonici iznosila i ogromnih plus 40 (71:31) za siguran trijumf.

Čak šestorica košarkaša Burse imala su dvocifren učinak, prednjačili su Onuralp Bitim sa 18 i Derik Nidam sa 15 poena, dok je Kevarijus Hejs imao dabl-dabl od po 10 poena i skokova.

Ekipa srpskog trenera trenutno je na devetom mestu sa učinkom 16-12, ali i velikim šansama da se nađe poziciju više, odnosno na osmom mestu koje poslednje vodi u plej-of.

Ispred su Bahčešehir sa istim učinkom i Bešiktaš sa 15-14, od koga Bursa ima meč manje i odličan raspored. Oba preostala susreta igraće na svom parketu, u narednom kolu će dočekati Turk Telekom, 1. maja, a tri dana kasnije Gazijantep.

Pre toga će Dušan Alimpijević i njegovi izabranici u sredu (20.00) na gostovanje Cedevita Olimpiji u četvrtfinalu Evrokupa, u kojem se takođe igra jedna utakmica.

BONUS VIDEO Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar