Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Screenshot Youtube nba screen

Nešto drugačija uloga za Pokuševskog.

Aleksej Pokuševski dobro je otvorio predsezonu NBA lige i koristi minute najbolje što može.

PROČITAJTE JOŠ

Prošle sezone su mu jasno poručili da mora da bude produktivniji tokom minuta koje provodi na parketu, a to je shvatio na najbolji mogući način. Oklahoma mu je zabranila da igra za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu (ali se pojavio na jednom od treninga kao posmatrač i podrška), a on je iskoristio to vreme da dodatno unapredi fizičke parametre.

U odnosu na prethodnu sezonu ima 10 kilograma mišića više, a to bi trebalo da mu omogući da pravi razliku kada bude išao na ulaz.

I zaista već od početka predsezone je to nekoliko puta koristio, a sada je u porazu od Dalasa (98:96) nekoliko puta probijao i tako pravio razliku.

Pogađao je nakon što bi praktično sakrio loptu od rivala i onda lagano polagao. Pokuševski je na parketu proveo 18 minuta i postigao je osam poena. Pogodio je tri od šest šuteva iz igre (2/5 za tri), te dodao i jedan skok, dve asistencije i jednu blokadu.

Ono što posebno raduje njegov tim je što sa njim na parketu Oklahoma imala +9 i po tome je najbolji u timu.

Pokazao je ujedno i Pokuševski da će imati i dovoljan broj šuteva za tri poena u narednoj sezoni, što bi u slučaju dobrih procenata dodatno otvorilo prostor da naplati i lake poene u reketu. Očekuje se da Pokuševski predstavlja tu ofanzivnu sponu tima i čovek koji će „spajati“ napade, barem po izjavama Dagnolta, trenera Oklahome.

U Oklahomi je najefikasniji bio Džoš Gidi sa 13 poena (6/10 iz igre), a pratio ga je Džejlen Vilijams sa 10 (3/9). Dalas je nastupio bez Luke Dončića kome je takođe neophodan odmor nakon ispunjenog leta, a najefikasniji je bio Džejden Hardi sa 21 poenom (8/16 iz igre), dok je Kristijan Vud dodao 16 (7/13).


NBA predsezona, 6. oktobar

Šarlot – Indijana 97:122

Filadelfija – Klivlend 113:112

Boston – Toronto 119:125 pp

Oklahoma – Dalas 96:98

LA Lejkers – Finiks 115:119

Atlanta – Milvoki 18.00

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar