Pokuševski
Foto: Screenshot Twitter Aleksej Pokuševski Stat Tracker

Izgleda da je čitavo leto individualnog rada dalo rezultate.

Nije mogao Aleksej Pokuševski da igra za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu – Oklahoma je za njega imala poseban plan kako da nabaci 10 kilograma mišića, da napreduje i stigne do startne postave.

PROČITAJTE JOŠ

Zadovoljio je dva od tri pomenuta uslova, au pobedi protiv San Antonija sa 118:112 pokazao je da bi na njega moglo da se i te kako računa u novoj NBA sezoni.

Momak iz Novog Sada koji je u jednom trenutku bio najmlađi košarkaš lige postigao je osam poena uz šest skokova, te po jednu asistenciju i blokadu.

Sem Dagno je poručio da će Pokuševski morati mnogo bolje da koristi minute ukoliko želi da igra, a Srbin mu to za sada vraća.

Srpski košarkaš će morati da podigne prosek od 82, poena iz prošle sezone kako bi imao mesto u startnoj postavi, ali je pronašao način i da dolazi do nešto lakših poena nego obično.

Sada češće ide na prodor i kada je odbrana postavljena, a ne samo kada ima priliku u kontri ili polukontri. Trener je osmislio nekoliko akcija da iskoristi njegove potencijale do maksimuma, što bi značilo da ga smatra vrednim članom tima u sledećoj sezoni.


NBA predsezona, 14. oktobar

Detroit – Memfis 111:126

San Antonio – Oklahoma 112:118

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar