Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kako se karijere Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera bliže kraju, sve je više polemisanja oko toga ko je najbolji teniser u istoriji "belog sporta".

Sva trojica imaju po 20 osvojenih grend slem titula, a po mišljenju mnogih Novak je kalendarskim slemom mogao da otkloni sve dileme ko je najveći ikada.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako u tome nije uspeo, trka za popularnu GOAT titulu i dalje je aktuelna, iako se čini da su Nadal i Federer zdravstveno na nižem nivou od Novaka.

Proslavljeni italijanski tenisesr Paolo Bertoluči dao je svoj komentar „velike trojke“ svetskog tenisa.

Bertoluči je analizirao prethodne dve decenije „belog sporta“ i istakao da je Federer dao identitet tenisu, ali da je Đoković najjači igrač svih vremena, a izjava nije mogla proći bez pominjanja mentalne snage, koja je često Novakovo najveće oružje.

„Federer je tenis, svi smo mi ‘Federerovci’, ali Đoković iz 2013. i u poslednjih godinu i po dana je najjači igrač ikada. On i Nadal su u mogućnosti da zadrže psihički i takmičarski ritam koje ja nisam mogao pet minuta. Kako oni to rade? Mogu samo da im se divim“, rekao je Bertoluči.

Osim na terenu, trojica tenisera su poznati i kao velika gospoda van njega.

„Oni (Federer, Nadal i Đoković) poznaju prošlost svog sporta i poštuju ga. Možete ih sresti za večerom i ako im priđete oni će vas pozdraviti, znaju ko ste, šta ste uradili i pričaće sa vama. To je znak obrazovanosti, ali i istorijske kulture i pristojnosti. Hajde da govorimo o planetarnim šampionima, umesto samo o tenisu. Osim njih, ne znam nikoga drugog van terena“, poručio je bivši italijanski teniser.

Bertoluči je bio aktivan igrač sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U singlu je osvojio šest titula, dok je u dublu bio nešto uspešniji, osvojivši 12 trofeja.

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar