Avramović
Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Aleksa Avramović, reprezentativac Srbije, nakon što je košarkaško prvenstvo u Španiji prekinuto, vratio se u Srbiju gde je iz samoizolacije otkrio utiske iz Madrida.

„Super sam. Stigao sam u nedelju u Srbiju, sada sam u karantinu 14 dana, kako su nam prepisali na aerodromu doktori. Dobro sam. Tamo je situacija uzela ozbiljno maha. Zatvoren je grad Madrid skroz, zatvoreni su svi parkovi, ne rade ni kafići ni restorani. Samo rade veliki supermarketi, apoteke i bolnice naravno“, počinje priču Avramović, košarkaš Estudijantesa, za MOZZART Sport.

PROČITAJTE JOŠ

Talentovani košarkaš istakao je da je španska prestonica u aktuelnom periodu nalik na grad duhova.

„Uveli su rigorozne mere, jer je u prethodnih 10 dana počeo rapidno da skače broj zaraženih. Nemaju gde da ih smeste, koliko sam razumeo. Rapidno je počeo da raste i broj umrlih takođe, u Madridu. Sada bi trebalo da bude sve manje i manje posle ovih mera koje su uveli“.

Nakon što je Estudijantes dozvolio igračima da se vrate u rodne zemlje, Avramović je sa Dangubićem napustio Španiju.

„Bio sam u društvu sa Dangubićem. Dosadno je kada si sam, ne smeš da izađeš, teško je to, u inostranstvu pogotovo. I onda smo gledali, da se završi sve ovo i da krenemo da treniramo. Nismo bili svesni da će uzeti toliko maha. Dobili smo dozvolu od klubova da idemo kućama, ko može i hoće. I onda smo mi u sekundi prelomili: ´Hej, pa šta čekamo, idemo i mi´. Da budemo u svojoj kući u karantinu sa roditeljima i bliskim ljudima. Kod kuće smo opet“.

Košarkaš koji je na pozamici iz Unikahe potom se okrenuo sportskim temama.

VESTI IZ EVROPSKE KOŠARKE

„Zadovoljan sam sezonom u Estudijantesu. Baš kako sam podizao formu i pre reprezentacije, a posle nje još više, osećao sam se lepo, dobro sam krenuo i desi se taj koronavirus. Nema veze, svakako znam svoje ciljeve, planove. Trudićemo se da ostanemo u ligi, biće teško, ali ne i neizvodljivo, imamo relativno lak raspored, jer nam dolaze ekipe iz donjeg doma. Mislim da ćemo ostati u ligi“, optimista je Avramović za MOZZART Sport uz osvrt na obaveze u nacionalnom dresu gde mu je šansu posle Đorđevića ukazao i Kokoškov:

„Zadovoljan sam, to je nešto najlepše što jednom košarkašu može da se desi. Na meni je da treniram još jače i da budem gde jesam, da se zadržim što duže godina, to mi je cilj. Igranje za reprezentaciju je stvarno najlepši osećaj. U početku, kada me je zvao Đorđević, bilo je malo grča, nervoze, jako je teško, veliko je breme. Ali sada kada sam tu više vremena, trema prolazi, jedva čekam da izađem na teren. Ma, najlepši osećaj.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram