Foto: EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO

Komesar NBA lige Adam Silver poručio je da će najjača košarkaška liga na svetu organizovati humanitarni meč, nakon što prođe pandemija koronavirusa.

Virus je zaustavio košarku i u Americi. Nakon što je Francuz Rudi Gober bio pozitivan na virus, jer se prethodno glupirao i dodirivao mikrofone i diktafone na konfrenciji, NBA liga je rešila da „stavi „katanac“.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za ESPN Adam Silver je poručio da trenutno NBA liga razmišlja o tri opcije.

„Mislimo o tri stvari trenutno. Prva je, svakako, kada možemo da igramo ponovo utakmice i pod kojim uslovima. Sa 19.000 navijača na tribinama. Druga opcija je igranje bez prisustva publike, a da igrače i sve oko parketa pregledaju i nadgledaju doktori. I treća opcija je da nakon što sve prođe NBA liga organizuje humanitarni meč u kojoj bi učestvovala grupa košarkaša, tu bismo prikupili značajna sredstva za pomoć s koronavirusom. Naravno, pratio bi se određeni protokol, igrači bi bili testirani i izolovani ako treba. Ljudi su zarobljeni u svojim domovima, potrebna im je razonoda“, rekao je Štern.

Podsetimo, prvobitno je predviđeno da NBA liga bude odložena mesec dana, ali prema pisanju američkih medija, to će se produžiti čak do juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram