Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Za Aleksu nema izgovora.

Srpski košarkaš Aleksa Avramović kaže da je dve nedelje odmarao i da se oporavio od udarca koji je zadobio u petoj utakmici finala ABA lige sa Crvenom zvezdom.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je u dresu Srbije, čiji su se najbolji košarkaši okupili u petak u Beogradskoj areni zbog mečeva kvalifikacija za Mundobasket.

Predstoje susreti s Letonijom i Belgijom (30. jun Riga, 3. jul, Niš) i Avramović i saigrači hoće pobede.

„Znamo šta nam je činiti idemo na Belgiju i letoniju, znamo koliki je teret tih utakmica i pobedom bismo bili bliži cilju“, rekao je Aleksa novinarima.

Podseća da je Belgija već uspela jednom da pobedi Srbiju, zbog čega tvrdi da je reč o dobrim timovima.

„Mislimo na Lomaša i braću Bertans, a sad su pojačani i evroligaškim i NBA igračima, poput Smitsa iz Barselone koji je odličan igrač i igra na više pozicija, a i odličan je defanzivac, a sada mi opet imamo naše prednosti, pobedili smo u Beogradu i znamo kako se pobeđuju i pratimo instrukcije“, analizira Avramović.

Napominje da ne zna koliko su uspeli da se oporave ostali igrači od obaveza u klubovima.

„Mogu za sebe da pričam, imao sam 14 dana odmora i mislim da je to dovoljno da se čovek regeneriše, ne znam kako je ostalima, Nemanja (Bjelica) je došao iz NBA pre nekoliko dana. To je nacionalni poziv i tu nema mesta za umor“, sumirao je Avramović.

BONUS VIDEO: Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar