Alek Peters Foto:Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Američki košarkaš Alek Piters je produžio saradnju sa Olimpijakosom iz Pireja na još dve godine, zvanično je objavljeno.

Tako će Pitersov novi ugovor isteći na kraju sezone 2025/26, a u Olimpijakosu već imaju ozbiljan tim za narednu godinu, pošto su pod ugovorima Vokap, Vilijams-Gos, Mitru-Long, Mekisik, Larencakis, Papanikolau, Brazdeikis, Petrušev, Sikma, Milutinov, Fal i Rajt.

PROČITAJTE JOŠ:

Piters je u Olimpijakos došao na leto 2022. godine, a od odlaska Saše Vezenskova u NBA postao je jedan od najbitnijih igrača u timu.

Ove sezone prosečno postiže 14,3 poena uz 5,2 skoka i 1,6 asistenciju i jedan je od kandidata za nagradu koju dobija igrač koji je najviše napredovao tokom sezone u Evroligi.

Piters je tokom karijere nastupao u Finiks Sansima u NBA, kao i u razvojnom timu iste ekipe. Tek je 2019. godine odlučio da se preseli u Evropu, a igrao je za CSKA, Efes i Baskoniju, pre nego što je došao u Grčku.

Olimpijakos je produžetak ugovora sa Pitersom objavio na poseban i veoma kreativan način. Naime, na profilima kluba na društvenim mrežama pojavio se video u kom Piters pita svoju ženu sledeće:

„Misliš da se možeš naviknuti na ovaj pogled još dve godine?“, kaže Piters uz pogled na dvoranu gde igra Olimpijakos.

Žena je kratko i jasno odgovorila: „O, da!“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar