Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom je zadivio svet nestvarnom partijom protiv Los Anđeles Klipersa, a oduševljenje nije krio ni trener Denver Nagetsa Majkl Meloun, kao ni saigrači.

Jokić je upisao 49 poena, 14 skokova i 10 asistencija za ukupno 67. tripl-dabl u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga, treba istaći da je Nikola imao ključnu ukradenu loptu, a potom i izvanrednu asistenciju za Gordona koji je pogodio trojku za konačnih 130:128 nakon produžetka u meču Denvera i Klipersa.

Jokić je posle Karima Abdula Džabara postao tek drugi centar u NBA koji je ostvario tripl-dabl sa 45+ poena.

Svoje oduševljenje posle utakmice Meloun je iskazao rečima:

„Ako Nikola Jokić nije MVP, ko je? Shvatate li koliko pažnje dobija? On ima po dva i tri čuvara tokom meča i postigne 49 poena“, rekao je trener Denvera.

Reči hvale uputio je i Gordon, koji se najviše istakao uz Jokića.

„On je najbolji košarkaš na svetu. Sjajno je što jedan drugog možemo da hranimo emocijama. Zaista delimo uspeh jedni sa drugima u ovom timu. To je sjajan, odličan način za igru“, poručio je Gordon, koji je postigao 28 poena.

Plejmejker Nagetsa Monte Moris misli da Srbin zaslužuje više poštovanja.

„Osećam da bi trebalo da imamo više nacionalnih TV utakmica sa tipom koji postiže ovakve brojeve. Svet to treba da vidi. On je uzor. On čak nije iz ovog kraja i ima ogromnu bazu navijača… Ljudi mu ne pripisuju dovoljno zasluga. Trebalo bi lako da ponovo osvoji MVP titulu“, naglasio je Moris.

Podsetimo, tokom treće četvrtine meča Jokić je bio besan na sudiju koji mu je dao tehničku, a buru je stišao Meloun uz pomoć Gordona i ostalih saigrača koji su momentalno okružili Nikolu, znajući njegov temperament.

Inače, Jokić je pretekao Andrea Milera za trećem mestu večne liste Nagetsa po broju asistencija. Srbin je 700 asistencija iza Aleksa Ingliša koji je broj jedan.

Jokić ove sezone prosečno postiže 25,3 poena (deseti u ligi), drugi je skakač sa 13,9 uhvaćenih lopti i deseti asistent sa 7,4 uspešna dodavanja po meču.

BONUS VIDEO Stef Kari srušio NBA rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare