Foto: Tanjug-AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera pobedili su posle produžetka Kliperse sa 130:128, što je režirao Nikola Jokić.

Pomera MVP granice, ovaj put je ubacio čak 49 poena timu iz Los Anđelesa!

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je 14 skokova i 10 asistencija, pa je zabeležio novi tripl-dabl i napravio dodatni stepenik na večnoj listi ispred Džejmsa Hardena.

Ujedno, bilo je zanimljivo jer je najveći duel vodio sa hrvatskim igračem – Ivica Zubac nosio je igru Klipersa sa 32 poena i 10 skokova, ali nije mogao da isparira na kraju Somborcu. Podrša Jokiću bio je Gordon sa 28 poena.

Posebno je bio važan završni pas Jokića, preko celog terena je praktično pronašao Gordona u poziciji šuta za tri poena.

Uz neverovatnu asistenciju, poslednju 10, tako je i overio tripl-dabl za istoriju!

Jokiću je ovo 67. tripl-dabl karijere, sedmi je na večnoj listi, iza je Džejms Harden sa 65. U samo nekoliko utakmica je Jokić u 2022. ostavio Hardena iza sebe, sledi napad na Vilta Čemberlena koji ima 78 tripl-dablova, ispred su Lebron Džejms, Džejson Kid, Medžik Džonson, Oskar Robertson i nedodirljiv će dugo biti Rasel Vestbruk koji se sada na 193.

Posebno pobeda na značaju dobija zbog činjenice da je Denver gubio sa 108:100 u završnici i ipak je uspeo da izboksuje produžetak. Gubili su Nagitsi i u dodatnom periodu igre, ali kada je bilo najvažnije, Jokić je celu odbranu gostiju presekao jednim dodavanjem posle kog Gordon nije mogao da promaši.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Navijanje i podrška Novaku Đokoviću na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar