Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Košarkaši Hrvatske ostali su bez selektora, pošto je Veljko Mršić napustio tu poziciju.

Košarkaški savez Hrvatske i Mršić su postigli dogovor o međusobnom prekidu saradnje, a još uvek se ne zna ko će biti naslednik.

PROČITAJTE JOŠ:

„Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj saradnji. Ovim putem bih mu poželeo mnogo uspeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsednik HKS-a Stojko Vranković.

Mršić je vodio reprezentaciju od maja 2019. godine, a reprezentaciju je uspešno sproveo kroz kvalifikacije za Evropskom prvenstvo.

„Nakon gotovo tri godine dobre saradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom poverenju koje je rezultiralo uspešnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo definisano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te celoj reprezentaciji želim puno uspeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svetskom prvenstvu“, rekao je Mršić.

Doskorašnji selektor neće ostati bez posla pošto će sesti na klupu španskog Breogana, koji je trenutno šesti u prvenstvu sa skorom od devet pobeda i sedam poraza. Za Breogan nastupa i talentovani Džanan Musa.

Pre hrvatske reprezentacije, Mršić je vodio i Bilbao, Zadar, Cedevitu, Cibonu, Vareze i Split.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar